25.08.14

Krišna Džanmaštami ar Šrī Svami Višvanandu



Krišna Džanmaštami svinību laikā Šrī Pītha Nīlajā Šrī Svami Višvananda teica: "Pēc Gītas noklausīšanās 18 dienu laikā jūs esat aptvēruši, ka Krišna Pats ir Visaugstais. Nevienu citu reizi Kungs Sevi nav manifestējis pilnā Spozmē ar visām savām īpašībām. Pat ja daudzas avatāras ir nākušas pirms tam, tomēr neviena no tām nebija pilna Kunga manifestācija kā Bhagavāns Krišna, kurš atnāca ģērbies parastās cilvēku drānās kā visi citi, izturēdamies tā, kā vienkāršs cilvēks. Bala Līla, kuru Viņš izspēlēja Vrindavānā Savā bērnībā ir vissaldākā no visām. Ja cilvēks izdzer Bala Līla nektāru, tas aptver, ka katrs cilvēks ir saistīts ar Viņu, katra cilvēka sirds ilgojas pēc Viņa. Tāpat kā jūsu sirds ilgojas pēc Viņa, Viņš arī ilgojas pēc jums. Šajās 18 Gītas kursa dienās jūs esat aptvēruši - Viņš vēlas personīgas attiecības ar ikvienu. Gītas pēdējās nodaļas pēdējos pantos Viņš izskaidroja šo bhavu. Kad Mīlestība atmostas sirdī, tā katram ir citādāka: kāds mīlēs Dievu kā kalps, kāds milēs Dievu kā mīļoto, kāds Dievu mīlēs kā draugu, kāds mīlēs Dievu kā vecākus, kāds mīlēs Dievu kā Visaugstāko. Tādējādi ikvienam ir īpaša saikne ar Viņu.
Viņš nemitīgi atgādināja, ka ir jāmīl. Tā ir īstenā cilvēka dharma. Tā nav spēles "Es esmu augstāks par visiem citiem" spēlēšana. Nē! Tikai tad, kad jūsu sirdī mīt pazemība, jūs spējat uzzināt, kas ir patiesa Mīlestība. Šeit Bhagavāns Krišna iemiesojas jūsu sirdī, spēlējot savu Līlu jūsu dzīvē. Lūk, kas jums jātgādina sev ik mirkli."

Pirms pusnakts svinības iesākās ar Guru pudžu un Paduku Abhišekā, kurām sekoja divi uzvedumi, piedāvāti Šrī Svami Višvanandas Pēdām: vienu rādīja bērnu pulciņš - tas bija uzvedums par Kunga Šrī Krišnas manifestāciju, savukārt, otru rādīja grupiņa bhaktu - šis uzvedums bija tapis iedvesmojoties no Mahabharatas.
 

Svamidži: “Bija ļoti jauki skatīt bērnu ludziņu tāpat kā uzvedumu par Draupadi Vastraharan (izģērbšanu). Pat ja tā šķiet agresīva, un tā patiešām viss notika, tad pats skaistākais mirklis ir tad, kad viņa palaida savu sari un teica: "Kungs, es atdodu sevi Tev!" Tas ir tāpat kā, kad jūs paceļat augšup rokas, dziedot: ‘Nitai Gaura Premananda, Haribol! Es atdodos Tev. Es patveros pie Tavām Pēdām. Es pats neko nespēju. Es nevaru paļauties uz saviem spēkiem, bet es varu paļauties uz Taviem spēkiem.’
Bhaktam - kas ir atdevies Viņam, žēlsirdīgajam Kungam - ne par ko nav jāraizējas. Katru jūsu dzīves soli, Viņš rūpējas par jums. Brīdī, kad jūs atlaidiet – Saranagati, tas ir vārds, kas nozīmē - patverties pie Kunga Lotusa Pēdām – Viņš uzņemas rūpes par jums. Viņš parūpējas par jums. Viņš nogādā jūs tur, kur jums jābūt.
Kad studējat Gītu, jūs izjūtat pacēlumu. Tas atmodina jūsu sirdī bhakti. Tikai tad, kad iekšpusē ir atmodināta bhakti, atmostas ticība. Ardžuna taujāja Krišnam: ‘Kā lai es izmainu prātu?’ Bhagavāns atbildēja: ‘Ar ticību.’ Ticība jūsu sirdī ir iedzimta. Jums tā piemīt, ikvienam tā piemīt! Un paļaujoties uz šo ticību, jūs spēsiet uzticēties Kungam. Jūs spēsiet mīlēt Viņu. Jūs spēsiet veikt savu sādhanu. Jūs spēsiet mīlēt tā, kā Viņš mīl. Lūk, ko Bhagavāns izskaidroja šajā ainā, kuru tikko redzējāt. Kam jūs vēlaties līdzināties - Kauravām vai Pandavām? Ja jūsos paaugstinās tamsiskā guna, uzplaukst lepnums un iedomība, un jūs esat notiesājis pats sevi. Taču ja esat pazemīgs, ja esat tīrs sirdī, pilns mīlestības, tad jūs esat kā bhakta, kas ir atdevies Kungam. Tā jūs uzticaties Kungam, jūs uzticaties Viņa vadībai, jūs uzticaties, ka Viņš ir ar jums visu laiku. Tādējādi atradoties satviskajās īpašībās, jūs sasniedzat garīgo ķermeni, sasniedzat Dieva-Realizāciju. Tas ir solījums, ko sniedzis Pats Bhagavāns, sacīdams: ‘Kas nododas Man, tam esi Sevi dāvāju’. Jūs sperat tikai vienu soli, un Viņš skries jums pretim! Ir tik daudz bhaktu, kas ir atdevušies Kungam, zinot dziļi sevī iekšā, ka tas ir Viņš, kas visu dara. Paļaujoties pilnībā uz Viņa Žēlsirdību un Mīlestību, jūs ieraudzīsiet Īstenību.”

Pēc pusnakts Svamidži veica pudžu un Abhišekā Kungam Šrī Krišnam Bala Krišnas un Ladoo Krišnas veidolā, noslēdzot rituālu ar Ārati.


Svinības beidzās pēc vairāku stundu bhadžanu un kirtanu deju ballītes, pārpilnas Dievišķas svētības un garda prasāda. 


Prem Se Bolo Šrī Krišna Bhagavan Ki...Jai Jai Jai!!!
Prem Se Bolo Šrī Svami Višvananda Ki...Jai Jai Jai!!!

Testimony:
“Tā bija brīnišķīga ballīte - Krišnas dzimšanas dienas svinības. Tika dziedāts, tika dejots un tika nobaudīta garda prasāda. Valdošā atmosfēra bija fantastiska un ļoti spēcīga. Mani dziļi aizkustināja gan Šrī Svami Višvanandas paveiktas, gan arī šeit mītošo cilvēku veikums, jo viņi patiesi kalpo, lai paceltu cilvēces un Mātes Zemes vibrācijas.” - Daniela no Ubatubas, Sanpaulu, Brazīlijas

Oriģinālierakstu lasiet šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru