26.08.14

Gajatri Jagna ar Šrī Svami Višvanandu


Šis mēnesis Šrī Pītha Nīlajā bija viens no pašiem svētīgākajiem. 18 dienu Bhagavadgītas kurss... Krišna Džanmaštami ... kā vēl labāk noslēgt šīs svinības, ja ne ar jagnu veltītu Dievišķajai Mātei Gajatri Dēvī veidolā. Gajatri Jagna bija patiesi pacilājošs pasākums, kurā varējām gan piedāvāt savu mīlestību Dievišķajam, gan atdot savas negatīvās īpašības, kas aizklāj sirdi.



Gajatri jagna sākās plkst.10:00 ar Guru Stotram. Ir svarīgi atcerēties, ka vispirms pielūdzam Guru, tādēļ ka ar Guru žēlsirdību Dievišķais automātiski kļūst pieejams. Kopumā teltī bija 5 kundi - uguns rituālu pie katra no tiem vadīja kāds no Svami vai Svamini. Dievību piesaukšanas ceremoniju veikšana vienlaikus ar Šrī Svami Višvanandu šķita tāpat kā vērot orķestri ar diriģentu. Visi dalībnieki sniedza ziedojumus pēc kārtas pie katra kunda, tāpat ikvienam bija iespēja pabūt pie galvenā kunda ar Šrī Svami Višvanandu. Altāris bija brīnišķīgi izdekorēts. Pati Gajatri Dēvī bija izrotāta ar mirdzošiem dārgakmeņiem un tērpta košās drānās. Savukārt altāris bija izgreznots ar krāšniem vasaras ziediem, tādiem kā saulespuķes. Kad jagna jau bija kādu laiku ritējusi pilnā sparā, dūmi sāka piepildīt telti. Tika atvērtas telts sienas, lai izvēdinātu to. Lai gan pa telts sienām laukā vēlās milzīgi dūmu mutuļi, svētie dūmi bija attīroši un nevienam neizraisīja klepu. Jagnas laikā Gajatri mantra dzīvoja Pati Savu dzīvi. Maha-mantra tika skandēta gan tadicionālajā vēdiskajā ritmā, gan modernos ritmos, tomēr nekad nešķita, ka mantras atkārtojums kļūtu monotons - mantra bija dzīva un jaunavīga visas ceremonijas garumā.



 “Hinduismā ir trīs simti miljoni Dievību. Un visiem trīssimt miljoniem Dievību ir katrai sava bidž mantra. Bidž mantra ir mantras spēks - Šakti. Tas ir mantras svētais elements, kas dod tai spēku. Gajatri Mantrā ir visu trīs simti miljonu Dievību kombinācija.” - Šrī Svami Višvananda (Fragments no grāmatas "Vienīgi Mīlestība 3").
Šī vienotā Gajatri mantras skandēšana ir kā ‘ziedojums’, kas devis labumu visiem cilvēkiem, neatkarīgi no tā, vai tie piedalījās jagnā vai nē. Gajatri mantras spēks nav cilvēka prātam izzināms, tikai ar Sirdi tā var tikt izzināta un pieredzēta. Atgriežoties mājās no ašrama, cilvēki nes sevī milzīgu svētību, kuru viņiem dāvājis Bhagavāns Krišna, Gajatri Dēvī, Mahavatāra Babadži un Premavatāra Šrī Svami Višvananda. Visi paņem sev līdzi gaismu no Gajatri jagnas un, atgriežoties atpakaļ pasaulē, svētī tos, ar kuriem saskaras - tieši vai netieši. Tāda ir mūsu pašu Būtības patiesā daba - mēs esam šī Gaisma, mēs esam šī Mīlestība un, vienīgi ilgojoties sasniegt Dievišķo, mūsu sirds degs ar šo mūžīgo liesmu. Kāds retums ir šī iespēja mūžam būt ieslēgtam ekstāzes pilnā mīlestībā, nekad nerimstošā, vienmēr dzīvā un jaunavīgā! Atveriet savu sirdi Dievam, atveriet savu sirdi Mīlestībai pirms ir par vēlu, tādēļ ka vienu dienu ķermenis, kurā gaisma tikusi aizdegta, pārvērtīsies pelnos. Jai Gurudev.
-Karans




Oriģinālierakstu lasiet šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru