28.02.14

Šivaratri pirmā nakts

Vakar vakarā Šrī Svami Višvananda uzsāka Šivaratri svinības.



Vakara sākumā Viņš sacīja šādu runu:

"Šiva Andžaneja ( Hanumāna) formā parāda kalpošanas aspektu. Šiva parāda, cik brīnišķīgi ir aizmirst par sevi, nodoties kalpošanai, kalpošanai Tam Kungam. Šiva ir lepnuma iznīcinātājs, jo tikai Dievs ir dzīvs .

 
Mēs tik ļoti esam koncentrējušies uz Ego, uz "es". "Es" ir tik liels, un jo lielāks tas kļūst, jo grūtāk no tā atbrīvoties. Ar Šivu pazūd "es" un pamostas apziņa, kas ir Šiva. Bet apziņa nepaliek tikai kā apziņa,  ka Šiva, tā nododas Nārājanam. Apziņa pati zaudēs savu Ego un radīsies super apziņa, un tā sasniegs absolūtu.
Lūk, kas ir Šivaratri: Jūs aizmirstat par lepnumu un ļaujat sevī pamosties tīrai apziņai ."    
 Tā kā uz Šivas Lielās nakts svinībām šeit ir ieradušies jau vairāk nekā 400 cilvēku,  mēs organizējām 4 maiņas, lai katram būtu iespēja sēdēt vienu abhišeku tempļa iekšpusē.

 

Visi, kas nevarēja tikt templī, sēdēja ārpusē pie tempļa - netālu esošajā Gaismas zālē, kur bija novietots lielais ekrāns, lai tiešraidē varētu vērot, kas notiek templī.



Svinības bija paredzētas līdz pulksten 2:00, bet mūsu izturīgās bhaktas satricināja nakti līdz pat Rīta Lūgšanām, t.i., līdz pulksten 07:00.
Oriģinālierakstu varat skatīt šeit

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru