18.02.14

Satsanga 14.februārī Šrī Pīta Nīlajā

Gaišā zāle bija pārpildīta - pirms Satsangas sākuma tika apkopoti vairāk nekā 100 jautājumi. Daudzi no tiem bija par vienu un to pašu tēmu, tomēr uz visiem tika pacietīgi sniegtas atbildes tā, lai tās būtu ikvienam saprotamas atbilstoši katra līmenim un uztverei.


Šrī Svami Višvananda dāvāja brīnišķīgu Satsangu, radot lielisku atmosfēru. Satsangu nepārtraukti caurvija smiekli, tik jautrs bija Viņa noskaņojums - tas bija ļoti izklaidējoši, un vakars izvērtās burvīgs.

Lūk, daži no izskanējušajiem jautājumiem un uz tiem sniegtās atbildes:

Kā nezaudēt saikni ar Visaugstāko mūsu ikdienā?

Atcerieties par Viņu un paturiet Viņa attēlu sevī, lai ko jūs darītu. Jebkas, ko Dievs jums dod, ir garīgs darbs. Viņš ir tas, kas visu dara. Ja viņš kaut ko nevēlas, tas nenotiks. Atrodoties uz garīgā ceļa, mēs nevaram pazaudēt saikni ar Dievišķo, jo Dievs Pats kļūst par mūsu dzīves būtību.


Kā dvēsele, būdama Dievišķa, rada karmu?

Karma neskar dvēseli, karma vijas tai apkārt, nevis ir tajā. Karma tiek radīta prāta dēļ. Dvēsele, savukārt, ir mūžam brīva. Tas ir tāpat kā akā, pēc kāda laika striķis no vilkšanas atstās tajā nospiedumus. Tāpat ir arī ar prātu. Prāts rīkojas, rīcība rada karmu, un karma atstāj savu nospiedumu apziņā. Tāpat saglabājas arī prāta nospiedums. Jūs attīrāties no šiem nospiedumiem, vēršot prātu uz Dievišķo, lai visa jūsu rīcība attīrās un nerada jaunu karmu. Lūk, kāds ir jūsu sādhanas mērķis. Lūgšanas nav vienkārši lūgšanas, tādēļ, ka tad, kad sādhana tiek veikta no sirds, tā izdzēš visu negatīvo no apziņas. Kad jūs atrodaties augstākas apziņas tuvumā, tā attīrās vēl vairāk.


Kā izturēt Guru dotos pārbaudījumus?

Ja jūs pieņemat, tad jūs arī spēsiet izturēt tos. Nav nekādas vajadzības tos risināt. Jums gluži vienkārši ir jāpieņem tas, ko Guru jums sniedz. Kā to iemācīties? Vienkārši pieņemot.


Oriģinālierakstu varat lasīt šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru