01.02.14

Satsanga Florianapolisā ar Šrī Svami Višvanandu

Otrs Svamidži Brazīlijas tūrē paredzētais pasākums bija Satsanga, kas notika Jogaluzā (Yogaluz) - jaukā Florianapolisas jogas studijā.


Svamidži atbildēja uz 70 sanākušo sekotāju jautājumiem aptuveni 4 stundu garumā, un visi klātesošie klausījās ļoti uzmanīgi. Svamidži izturējās savā ierastajā humoristiskajā manierē, ietērpjot dziļu garīgu gudrību visiem  viegli uztveramos vārdos. Telpa bija ļoti mājīga, un bija tik jauki atrasties tik tuvu vienam ar otru un ar Svamidži. Tā patiesi jutās kā īsta Satsanga - līdzīgi domājošo kopā sanākšana, lai dalītos pieredzē.


Viens no uzdotajiem jautājumiem skanēja šādi: "Kādā veidā mēs varam atbrīvoties no Karmas un virzīties tālāk savā garīgajā ceļā?"

Svamidži atbildēja, ka patiesībā cilvēce aizmirst, ka iemiesojas uz Zemes, lai atbrīvotos no karmiskajām piesaistēm. Tā vietā mēs iztērējam lielāko daļu sava uz Zemes pavadītā laika jaunu karmisko saišu radīšanā, tādējādi nevajadzīgi palielinot pārdzimšanas ciklu skaitu. Vienīgās patiesās attiecības, kuras ir vērts nodibināt un kopt, ir mūsu attiecības ar Dievu. Šajās attiecībās neviens nevar nostāties pa vidu starp jums un Dievu, izņemot Guru. Nav atšķirības starp Guru un Dievu. Atdoties Viņam ir ātrākais veids, kā atbrīvoties no karmas un virzīties uz priekšu savā garīgajā ceļā.

Vēl izskanēja jautājums: "Vai Babadži Jūs atsūtīja uz zemes pildīt šo misiju?" 

Svamidži atbildēja, ka Viņa sirds un Babadži sirds ir viena. Viņš atrodas Babadži tāpat kā Babadži atrodas Viņā. Tādējādi kā var izšķirt, kurš atsūtīja kuru?

Šis jautājums tika paplašināts: "Gurudži, vai pienāks reiz laiks, kad  Tava misija izaugs tik liela, ka mums nebūs iespēja izjust šo intimitāti ar Tevi?"

Svamidži atbildēja, ka, jā, pienāks diena, kad šī tuvība, kuru mēs piedzīvojam tagad, vairs nebūs iespējama. Tomēr veids, kādā Svamidži dod Daršanu, gan nekad nemainīsies. Un, ka patiesībā, viņš pirmkārt izvēlējās šādā veidā sniegt Daršanu tieši tuvības sniegšanai, lai varētu būt ikvienam tuvs.


Šobrīd Svamidži ir aizceļojis tālāk uz ziemeļiem - uzsākot otro tūres daļu - uz Belo Horizontes (Belo Horizonte) pilsētu, kurā šodien, pulksten 16:00 pēc Brazīlijas laika, notiks Daršana. Atrodamies nepārtrauktā kustībā!

Oriģinālierakstu varat lasīt šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru