23.02.14

Ātma Krija jogas pasniedzēju apmācības

Džei Gurudev! (Jai Gurudev!)

Pagājušās nedēļas sākumā noslēdzās Ātma Krija jogas pasniedzēju apmācības 2014.gadā. Divas nedēļas pagāja kā virpulī, ar agru celšanos un vēliem mācību un treniņu vakariem. Mēs vēlamies nedaudz pastāstīt par šo laiku, kā arī par to, ko, pirms atgriešanās pasaulē, piedzīvoja jaunie pasniedzēji.

Jaunie skolotāji nāk no visām pasaules malām:
  • no tādām Eiropas valstīm kā Vācija, Šveice, Francija, Horvātija, Slovākija, Portugāle, Lielbritānija, Spānija un Itālija;
  • no tādām Āfrikas valstīm kā Kenija, Dienvidāfrika un Maurīcija;
  • no austrumu un rietumu Savienotajiem Štatiem: Havajas, Jaunanglijas un Aļaskas.
Daudz jauno pasniedzēju nāk no Krievijas, kā arī jauno pasniedzēju vidū ir arī kāds ārsts no Malaizijas!


Jau no paša sākuma mācības bija intensīvas, bet jaukas - pasniedzējiem patiesi dziļi pārvaldīja mācību priekšmetus, un viņi mūs apmācīja Ātma Krija jogu visos sīkumos.

Vēl mums tika mācīts, kā pasniegt Ātma Krija jogu, lai mēs, jaunie pasniedzēji, zinātu ne tikai visu par pašu Ātma Krija jogu, bet arī prastu paskaidrot, kādēļ mēs to tik ļoti mīlam tiem, kuri vēl neko par to nav dzirdējuši.



Pēc daudzām lekcijām un praktiskām nodarbībām pasniedzēji-treneri apstiprināja ar savu piekrišanu visu apmācību dalībnieku piedalīšanos trīs dienu garā Gurudži vadītā iesvētīšanas jagjā. Tā bija vienreizēja pieredze.


Lai gūtu vēl dziļāku efektu no jagjas, visi tās dalībnieki tika palūgti ievērot klusēšanu visu trīs dienu garumā, kā arī šajās dienās neskart citus cilvēkus - pat ne ģimenes locekļus!

Klusēšanas laikā kāds no pasniedzējiem-treneriem ievēroja, ka visi no ilgās sēdēšanas daudzu dienu garumā kļuvuši pavisam stīvi. Tā nu viņi ierosināja mums visiem doties pastaigā pēc pusdienām. Tas bija ļoti jauki. Visa grupa klusējot devās pastaigā, domās skandējot Om namo Narājanaja. Mēs nogājām "parikrama" (ceļš apkārt svētai vietai) apakārt Šrī Pīta Nīlajai.




Jaunie pasniedzēji jau no paša apmācību sākuma jutās ļoti labi viens ar otru. Mācību telpu dienu no dienas pildīja brīnišķīga enerģija, un tajā esošo cilvēku starpā dzima jaunas draudzības.


Bija skaidrs, ka Ātma Krija jogas prakse un saskare ar Gurudži ir dziļi skārusi ikviena dzīvi. Šīs apmācības mums tagad sniegušas jaunus rīkus šīs Mīlestības izplatīšanai spēcīgos veidos.

Šajā laikā izskanēja daudz stāstu no pieredzes par to, cik tuvu cilvēkiem ir Skolotāji un Dievišķā Māte. Mācību laikā, mēs daudz reizes sajutām šo tuvību. Mums tika dāvāts laiks, lai atminētos, cik daudz Mīlestības tiek sniegts caur Ātma Krija jogu un caur Skolotāju klātbūtni.



Personīgi es no visām apmācībām visvairāk izbaudīju iespēju praktizēt dalīšanos pieredzē par Ātma Krija jogas nozīmi cilvēku dzīvē, kā arī par milzīgo svētību, kas man un vēl daudziem cilvēkiem tiek sniegta līdz ar Gurudži ienākšanu mūsu dzīvēs. Kā viens no jaunajiem Ātma Krija jogas pasniedzējiem, es ar prieku gaidu brīdi, kad varēšu dalīties šajos dzīvi izmainošajos notikumos ar visiem, kuri ir gatavi veltīt laiku un spēkus, lai satiktu dziļi visos mūs iekšā dusošo Mīlestību. 

Milzīgs paldies Gurudži un Mahavatārai Babadži par Ātma Krija jogas dāvāšanu! Šīs dāvanas vērtība nav aptverama. Iegūt iespēju dalīties šajā dāvanā ar citiem atrodas tālu aiz tā, ko es jebkad būtu sapņojis!

Otrkārt, liels paldies mūsu pasniedzējiem-treneriem - viņi bija lieliski un brīnišķīgi pacēla mūsu kā sekotāju standartus.

Ar mīlestību... un šis nekad netiek atkārtots par daudz: Džei Gurudev!

Sandžajananda (Sanjayananda), 
Atma Krija jogas pasniedzējs

Oriģinālierakstu varat skatīt šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru