01.03.14

Šivaratri otrā nakts

Šivaratri pirmajā naktī Šrī Svami Višvananda teica citu runu. Tālākais teksts nav tieši Šrī Svami Višvanandas runa, bet gan Tulsidasanadas  atstāstījums:


Saskaņā ar Šiva Mahāpurānu (Shiva Purana), Šiva ir tas, kurš uzveicis prātu (visas aktīvās lietas). To pamato 5 stāvokļi. Kad Šivu attēlo kā askētu, tur tiek parādīta arī prāta kontrole, kur prāts izšķīst apziņā.
Šiva simbolizē Absolūtu. Bet lai uztvertu Absolūtu, jābūt ar to saskaņotam (jābūt ar to "uz viena viļņa"). Lai būtu saskaņots ar Viņu, prātam jābūt saskaņotam ar sirdi. 


Pirmais stāvoklis: Prāts parasti ir vērsts uz ārpasauli. Mēs domājam, ka tas ir galvenais, bet tad mēs esam tur iestrēguši.
Otrais stāvoklis: Nākamais stāvoklis ir tad, kad prāts ir apjucis. Jo, kad realitāte sāk  atklāties, prāts dumpojas pretī.
Trešais stāvoklis: Nākamais stāvoklis ir pēc prāta apjukuma, prāts sāk nomierināties.  Šeit jūs uztverat dažas lietas, ko nevar saskatīt ar fiziskajām acīm. Tas ir ieskats realitātē, bet tās nav beigas.
Ceturtais stāvoklis: Nākamais ir “Dziļais Miegs”- tagad prāts ir pavisam kluss. Pilnīgs Absolūts miers.  Šajā stāvoklī  cilvēks ir vērsts uz nākamo līmeni.
Piektais stāvoklis: Pēdējais līmenis ir tad, kad cilvēks apzinās savu patieso Realitāti. Tagad prāts ir mainījies. Tagad prāts ir vērsts uz apziņu. Prāts ir kļuvis kā Šiva. Šeit prāts ir savienojies ar apziņu, bet vēl pirms tam, prāts ceļo caur sirdi. Pirms apziņas jāiziet caur Prem-Mīlestību, īstu Mīlestību, nevis ārpasaules ierobežoto mīlestību. Prem ir Beznosacījuma Mīlestība, jūsu patiesā būtība.
Sirds atveras kā zieds, atverot apziņu. Tikai tajā brīdī, jūsu Patiesais Es ir atklāts.
Šķiet, ka ilgi, bet tas var notikt vienā sekundē. Ar Guru Kripa viss tiek dots tikai ar Guru pieskārienu.


Četras lietas, ko no jums vēlas Šiva:
1. Iepazīstiet sevi
2. Iepazīstiet attiecības starp jums, Dievu un Guru
3. Centieties no visa spēka, lai sasniegtu patiesību un apziņu un palīdziet to sasniegt arī citiem
4. Ļaujieties Guru, jo bez Guru Žēlastības nekas nav iespējams, bet ar Guru Žēlastību viss kļūst daudz vieglāk, nekā jūs spējat iedomāties. 
Šos četrus vēstījumus Šiva deva pasaulei, lai jūs varētu sasniegt Realitāti.



Oriģinālierakstu varat skatīt šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru