21.02.14

Pudža kopā ar bērniem!

Ziemassvētku laikā bērniem notika pudžas (puja) nodarbība.

Stāsta Doroteja:
Svami VišvaKešavananda (Swami VishwaKeshavananda) un Tušti (Tusti) bērnu Ziemassvētku brīvdienu ietvaros organizēja  "Pudžas un Abhišekā (Abhisheikam) nodarbību". Visi bērni bija atnesuši uz nodarbību savu murti vai ielaminētu Gurudži pēdu fotogrāfiju.


Svami Kešava un Tušti bija visu ļoti kārtīgi sagatavojuši - tā it kā pudža un abhišekā notiktu templī.
Mēs visi sapulcējāmies ap bērnu istabas altāri, un Svami Kešava soli pa solim noskaitīja visas lūgšanas. Bērni izpildīja visas pudžas laikā veicamās darbības saviem murti paši.


Bērnus nodarbība ļoti aizrāva, un tās laikā visi bija ļoti koncentrējušies un mierīgi. Taču tā teikt "pats labākais" sekoja beigās - visi varēja saviem murti piedāvāt Prasādu (Prasad). Dievišķā Māte bija ļoti dāsni par šo sadaļu parūpējusies. Tušti ieradās ar lielu grozu labākās Šveices šokolādes, kuru bija saņēmusi dāvanā no kāda Ātma Krija jogas studenta. Taču tas nebija viss - mums vēl piedevām bija arī augļi un citi saldumi. Drīz vien murti gandrīz pazuda Prasādā, tā bija tik daudz. Visi bija sajūsmā!


Pašā noslēgumā ikviens varēja piedāvāt Ārtī savam murti.
Pēc vairāk nekā pusotras stundas saspringtas koncentrēšanās, bērni ļoti mierīgi pavaicāja, kad būs atļauts nogaršot Prasādu.


Es redzēju, kā bērni, neskatoties uz dažādajiem dzīves apstākļiem, valodām un vecuma atbalstīja viens otru pudžas un abhišekā laikā un palīdzēja viens otram ar mieru un koncentrēšanos, kas bija patiesi satriecoši, ņemot vērā to, ka nodarbības dalībnieku vecums variējās no 4 līdz pat 14 gadiem.
Noslēgumā ne tikai murti un padukas bija tīras, bet arī mēs!
Paldies Svamidži!

Oriģinālierakstu varat lasīt šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru