31.01.14

Daršana Florianapolisā ar Šrī Svami Višvanandu

Vakar vakarā notika pirmais Svami Višvanandas Brazīlijas ceļojuma publiskais pasākums. Florianapolisa ir viena no trijām pilsētām, kuras Svamidži apciemos, lai noturētu Satsangas un Daršanas.


Daršana notika ļoti skaistā tropu kūrortā, kā to var labi redzēt no skata, kas paveras aiz Gurudži krēsla.

Svami Višvananda runāja par lēcienu, kas jāveic, nosacījumu mīlestību pārvēršot Beznosacījumu Mīlestībā. 150 klātesošie ar lielu uzmanību tvēra katru izskanējušo vārdu. Svamidži teica: "Ja jūs esat izsalkuši, jūs taču meklējat ēsmu izsalkuma remdēšanai? Tāpat arī, ja jūsu dvēsele ir izsalkusi, jums tā jāpabaro!" Mēs varam pabarot dvēseli, praktizējot sādhanu (sadhana). Taču vispirms jums jāizjūt šis izsalkums, tādēļ, ka sādhana bez izsalkuma izzināt sevi un sasniegt Dievu, ir bezjēdzīga.


Un tālāk viņš turpināja: "Rodiet sevī šo izsalkumu, tad apmieriniet to ar disciplīnu un vērojiet, kā jūsu dvēsele atplauks un atmirdzēs caur to. Tad jūs atstarosiet Dieva gaismu, lai kurp jūs dotos. Jūs ieraudzīsiet, ka apgaismība nav nekas cits kā vien izmaiņa uztverē. Mirklī, kad jūs pa īstam ieraugāt pasauli savādāk un saredzat Dievu it visā - tad jūs varat saukt sevi par īsteni realizējušos."


Brazīļu sekotāji stundām izpildīja badžanas tikai Dienvidamerikai piemītošā dziedāšanas izteiksmē, kamēr Gurudži deva svētību visiem klātesošajiem, kā arī aprunājās ar tiem, kuri meklēja padomu savā garīgajā ceļā. Tandavs nodziedāja visas savas brazīļu badžanas, kurus Špringenā parasti neviens nesaprot, taču šeit visi dziedāja līdzi! Tas bija ļoti mīļi, skatīt viņus visus kopā dzimtajā valodā dziedam par Gurudži.


Daršanas beigās Gurudži mudināja tuvāk sēdošos sekotājus atbrīvoties no savas kautrības, tā kā viņi visi bija tik pieklājīgi un klusiņi, klusītiņām dziedāja līdzi badžanas, tādēļ Gurudži viņus mazliet pavilka uz zoba. Viņš taujāja: "Esmu dzirdējis, ka brazīļi skaitās labi un ļoti azartiski dziedātāji, ne tā?" Protams, ka viņi bija spiesti atbildēt, jā, tāpēc Gurudži viņiem palīdzēja nodziedāt pāris badžanas, mācot izdziedāt sanskrita vārdus. Viņam ļoti labi izdevās! Beigās visi dziedāja skaļi un no visas sirds. Šajā pacilājošajā noskaņojumā Gurudži noslēdza vakaru, pametot zāli skaļu aplausu pavadībā.

Oriģinālierakstu varat lasīt šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru