02.10.14

Navaratri 6. diena - Katjajānī Mā

Katjajānī Mā
Navaratri sestajā vakarā mēs godinām Dievieti Katjajānī. Katru gadu Šrī Svami Višvananda lūdz visus vīriešus, lai svinībās ierodas tērpušies sari kā sievietes. Iepriekšējā vakarā, viņš deva mums zemāk minēto skaidrojumu. Pats Šrī Svami Višvananda ietērpās kā Dievišķā Māte. Viņa/Viņas Lotusa pēdām tika veikts Abhišekā, kuras laikā ikviens klātesošais varēja piedāvāt ziedus Viņa/Viņas Lotusa pēdām.
Abhišekā, ko veic Šrī Svami Višvanandas Lotuspēdām
“Šodien mēs godinām Kosmisko Māti, godinām Mahā Šakti, Pašu Jogamaiju. Tieši caur Viņu Brahma rada. Jūs visi ļoti labi zināt, ka tad, kad caur Mahāvišnu Šakti izpaudās Brahma, viņš nevarēja saprast, kāpēc viņš tika radīts, kāpēc viņš bija šeit, kāds bija viņa mērķis. Tad parādījās Dieviete Gājatrī un paskaidroja viņam, kāpēc Mahāvišnu viņu radīja. Tātad, viss tiek radīts ar šo Šakti un Gājatrī Mantru. Un sodien pielūdzot Katjajānī Devī kā Pašu Mahā Gājatrī. kā  radīšanas spēku, mums atgādinot, ka viss Visums tika radīts ar Viņas Šakti, ar Viņas spēku un vēl atgādinot, ka visu laiku Viņa izpilda Augstākā Kunga Gribu.Tatad, viss Visums pats par sevi ir sievišķā enerģija. Visu ir radījusi Māte.


“Lai saniegtu Kungu Krišnu, gopī lūdza Katjajānī Devī. Gopī lūdza Māti par to, lai Kungs Krišna kļūtu par viņu Vīru. Bet kas bija gopī? Protams, diži jogi. Agnideva dēli. Gopī zināja, ka pats Augstākais, vienīgais īstenais vīrietis ir Bhagavāns. Un nav neviena cita vīrieša kā tikai Dievs, jo visa radība ir sievišķīga. Tūkstošiem gandarījuma pilnu gadu viņi, lai saņemtu svētību būt cilvēkam, lai kā gopī varētu būt kopā ar Kungu Krišnu.  Tātad, visu Kartika mēnesī gopī gavēja un viņu vienīgā lūgsna bija: ‘Māt - tu, kas esi Šakti, tā Kunga māsa, lūdzu pārliecini Viņu, lai Viņš mūs apprec.’ Gopī laulību būtība ar to Kungu - Ātmas un Paramātmas Savienība. Tikai tad jūs varēsiet saprast šīs Savienības saldmes dziļāko būtību, kad jūs iziesiet ārpus fiziskā izskata.”
Dievišķā Māte Guru izskatā dod mums svētību
“Šodien, kad komentēju Guru Gītu, es paskaidroju, ka Guru ir šeit, lai  iemācītu jums apieties ar abām šakti - gan ar sievišķo, gan ar vīrišķo - un paelties pār tām. Šo saprast ir ļoti svarīgi, jo ļoti bieži šajā pasaulē, sievietes karo par savām tiesībām un kļūst par izteiktām feministēm. No otras puses, vīrieši saka: ‘Mēs esam spēka iemiesojums!’, un tad viņi kļūst ļoti patriarhāli. Līdzīgi šim, cilvēki aizmirst, ka katrā no viņiem ir abi aspekti - gan vīrišķais, gan sievišķais. Šī ir Katjajānī dienas dziļākā būtība - cilvēki pasi sev atgādina, ka visa radība ir Māte, tā ir sievišķa, un šīs sievišķas enerģijas vienīgais mērķis ir Dievs. Tā, Katjajānī dienā jūs visi kļūstat par Gopī, jūs visi ilgojaties pēc Krišnas.”
Šrī Svami Višvananda saka: "Katrā no jums ir abi aspekti - sievišķais un vīrišķais."
"Tās dienas Rāsas laikā Pats Krišna Bhagavāns parādījās Radharānī priekšā sievietes veidolā, lai parādītu Viņai, ka starp viņiem nav atšķirību. Viss Krišnas ķermenis bija pārtapis par Šrīmad Rādharānī. Protams, tik krāsas bija atšķirīgas. Krišna bija šjām, un Radharānī - gauri.Tas tikai lai paradītu, ka ķermeņa jēdziens ir tikai prātā. Dvēseles Apziņai ar to nav nekādas saistības. Un tikai savienošanās ar Augstāko Kungu cilvēkam atnesīs mūīgu un patiesu laimi. Rāsas laikā Pats Šiva nāca kā Gopešvāra Mahādeva, jo Viņš arī vēlējās Sevi savienot ar Krišnu."

Kad Šiva saprata, ka ļoti skaisti tērpusies Parvati steidzas uz Rāsu ar Kungu Krišnu, kur tikai sievietēm bija ļauts doties, arī Viņā pamodās dziļa vēlme doties turp. Tad Viņš pārliecināja Parvati, lai Viņa ņem Viņu līdzi. Pie oriģinālā raksta pievienotajā video Šrī Svami Višvananda izskaidro, kas notika tālāk.

Noskatīties video un izlasīt raksta oriģinālu varat šeit.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru