08.10.14

Navaratri 10. diena - Dusera un Mahā Kalaša Abhišekā

Navaratri 2014.gada svinības - neskaitāmas Šrī Svami Višvanandas svētības

Navaratri svinību kulminācija Šrī Pītha Nīlajā notika 10. dienā ar Duseras svētkiem. Duserā (cits nosaukums - Vidžaijadašamī) svētkos tiek atzīmēta Dievietes Durgas uzvara pār dēmonu Mahišāsuru, un arī Kunga Rāmas uzvara pār 10 galvaino dēmonu karali Rāvanu.

Katru gadu tiek veikta Mahā Jagna, kura noslēdzas ar īpašu rituālu aizsardzības un attīrīšanās iegūšanai - dakshdishpal. Šrī Svami Višvananda paskaidroja: "Šī lūgšana domāta jūsu pašu un jūsu ģimenes aizsardzībai. Tā aizslauka visu negatīvo.


Mahā Jagna

 Šis dakshdishpal rituāls pilnībā aizsargās jūs no visām pusēm, no planētu ietekmes un tamlīdzīgi. Redziet, Vidžaijadašamī nozīmē arī uzvaru pār cilvēka 10 negatīvajām īpašībām: Kama vasana (Iekāre), Krodha (Dusmas), Moha (Pieķeršanās), Lobha (Alkatība), Mada (Lepnība), Matsara (Greizsirdība), Swartha (Egoisms), Anyaaya (Netaisnība), Amanavata (Cietsirdība) un Ahankara (Ego). Tātad dakshdishpal reprezentē šīs īpašības, un mēs lūdzam devas, lūdzam Pašu Augstāko Kungu atbrīvot mūs no šīm negatīvajām īpašībām."


Jau trešo gadu pēc kārtas Šrī Svami Višvananda ir svētījis mūs ar iespēju piedalīties Mahā Kalaša Abhišekā, kura laikā Viņš ļauj Sevi peldināt smaržīgā ūdenī no deviņām Kalašām, kas tika pielūgti Navaratri deviņās naktīs. Ar katru nakti ūdens arvien vairāk uzlādējās ar visu klātesošo mīlestības pilno nodošanos, ar viņu lūgšanām un saucieniem, vēršoties pie Dievišķās Mātes. Tādā veidā visas šīs lūgšanas nonāk pie Šrī Svami Višvanandas, viņu izpeldinot šajā svētajā ūdenī.

Tāpat kā jebkurā abihšekā, ūdens vai pančamritas elementu liešanas akts pār Dievību pudžas laikā dod labumu nevis Dievībai, bet gan tiem, kas lūdzas. Pateicoties lūgšanai Dievība palīdz dievlūdzējiem atbrīvoties no liela daudzuma negativitātes, lai tādējādi viņi varētu tuvoties Dievišķajam it visā. Jau trešo gadu mēs kļūstam par lieciniekiem mūsu Skolotāja tīrajai Mīlestībai un laipnībai pret saviem sekotājiem, pret visu cilvēci.

Šrī Svami Višvanandas Mīlestība un Nodošanās Mahā Kalaša Abhišekā laikā

Šīs dienas svinību noslēgumā Šrī Svami Višvananda ikvienu svētīja, skandējot mantras, kamēr cilvēki bija paklanoties pieplaukši zemei. Viņš pabeidza rituālu, apslakot visus ar ūdeni. Viņš paskaidroja: "Šis ūdens no kumba ir uzņēmis vibrācijas no visām lūgšanām. Tas satur visu Šakti, tajā ir Mātes Žēlsirdība. Kad jūs paklanaties līdz zemei, jūs piedāvājat savu apziņu, lai tā tiktu atvērta, lai enerģijas plūsma, Viņas Žēlsirdība var jūs piepildīt."

Ikviena matadžī saņēma sarī no Šrī Svami Višvanandas kā īpašu dāvanu no Dievišķās Mātes

Pēc tam Šrī Svami Višvananda katram personīgi iedeva sainīti ar vairākām Navaratri lūgšanu laikā svētītām lietām, proti, kumkumu, pelniem, ziediem un arī tulsi dālu (tulsi  dhal). Viņš paskaidroja: "Katrā sainītī ir tulsi dhal - tie ir iekrāsoti rīsi. Šie rīsi satur jūsu nodošanos un lielu svētību no Mahā Lakšmī. Jūs varat šo maisiņu ar rīsiem turēt drošā vietā vai savā makā, lai tas vienmēr būtu pilns."

Dievības procesijā tika atnestas atpakaļ uz templi

Pēdējie Navaratri 2014 mirkļi (pēc procesijas templī)
Oriģinālierakstu lasiet šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru