02.10.14

Navaratri 7. diena - Kālaratrī Mā

Kālaratrī Mā

Navaratri septītajā diena mēs godinām Dievieti Kālaratrī. Viņas seja ir tumša kā nakts. Viņas viļņojošie mati brīvi krīt, un Viņa nēsā vainagu, kas izstaro tik spožu gaismu kā zibens.

Kopš pērnā gada Šrī Pīta Nīlajā ikvienam Navaratri laikā ir iespēja  piedāvāt  Taras pēdām rožu ūdeni un eļļu. Tara ir vēl viens Kālī vai Dievietes Kālaratrī aspekts.  Viss, kas tiek piedāvāts, tiek sajaukts kopā, tam savu svētību dod Māte, un pēc tam to visu izdala atpakaļ cilvēkiem.

Dieviete Tara (pa kreisi) un Eļļas piedāvāšana Viņas Pēdām (pa labi)
Iepriekšējos gados Šrī Svami Višvananda ir teicis: “Šajā Mā Bhagavati formā Viņa ir Paša Augstākā personifikācija, mums parādot, ka viss nāk no Viņas, un beigās  viss saplūst ar Viņu. Viņa ir gatava jums dot visu, ko vien jūs jautāsiet. Viņa var parādīties kā ļoti biedējoša, bet patiesībā Viņa ir nekaitīga. Viņa vienmēr dod, tāpēc Viņu sauc par Subhankāri, kas nozīmē Tas, kurš vienmēr dod, Tas, kurš savām bhaktām vienmēr dara labu. Kā Māte Viņa pieņēma šo aspektu, lai cīnītos ar dēmoniem, lai tos nogalinātu un attīrītu pasauli, lai glābtu cilvēkus, lai glābtu Savus bērnus. Tāpat ka Māte, kas darīs visu sava bērna dēļ, pat pieņemot Kālaratrī vai Kālika Devī aspektu. Bet Viņa nav tāda, kādu mēs Viņu redzam. Viņa ir ļoti maiga.”



“Nemēģiniet ar savu prātu saprast Dievišķo, jo Dievišķais vienlaicīgi var būt gan maigs, gan biedējošs, var būt mierīgs un tai pašā laikā ļoti mežonīgs. Kā Viņa. Viņa ir maiga. Palūkojieties uz Viņas seju, cik tā ir skaista. Ļoti maiga, bet vēl Viņa ir mežonīga un ar izbāztu lielu mēli.Tā Mahā Bhagavatī paņem no mums visu negatīvo, lai mēs varētu būt brīvi, jo Viņa grib, lai mēs būtu brīvi. Viņa vēlas, lai mēs ziedotos Dievišķajam, un lai mēs būtu paši, tie, kas patiesība esam. Visi mazie dēmoni, ko mēs radām sava prātā, lēkā. Viņus sauc Mahišāsura, Raktabija, Sumbha un Nisumbha, Čandamunda. Viņi lēkā pa labi un pa kreisi.  Šajā formā Mā saka: ‘Dodiet tos visus man, un es tos izmetīšu ārā. Vienu pēc otra es tos norīšu.’ Nebaidieties. Piedavājiet tos Mātei.


Kad jūs nākat, lai piedāvātu Viņai savu paklausību,  savu respektu, lūdziet Māti ar vārdiem: ‘Kālarātrī, tā kā esi tumša, ņem visas šīs lietas. Es piedāvāju Tev visu savu negativitāti. Hei Džagadamba, noņem to visu un padari mūs gaišus kā Katjajānī, liec mums spīdēt mūsu patiesajā gaismā. Nāc mūs glābt ikreiz, kad esam briesmās. Tu esi Māte, tad ko Tu gaidi? Nāc!  Nāc jebkura formā, nāc jebkurā veidā, tikai nāc. Nāc un atbrīvo mūs. Nāc un glāb mūs. Nāc un atbrīvo mūs no mūsu ciešanām.”

 
Raksta oriģinālu varat lasīt  šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru