17.10.14

Šrī Svami Višvananda apmeklē Portugāli un Spāniju

Pagājušajā nedēļā Šrī Svami Višvananda dāvāja savu svētību divām valstīm - Portugālei un Spānijai. Vairākas Daršanas, Satsangas, tempļa atvēršana un jagnas ceremonija - tā bija Dievišķa nedēļa!

Portugāle

Portugāļu sekotāji kopā ar Gurudžī Lisabonā

Gurudžī sāka vizīti ar brīnišķīgu Satsangu Viseu pilsētā.

Vairāk kā 3 stundu garumā Svamidžī atbildēja uz jautājumiem cilvēku un mīlestības pārpildītā pasākumā. Dziedāšana, smiekli, prieks un dziļi Svamidži sniegti garīgi skaidrojumi darīja Satsangu Viseu pilsētā par neaizmirstamu pieredzi. Pēc Satsanga katram cilvēkam bija iespējams personīgi aprunāties ar Gurudžī un saņemt Viņa svētību.

Leirija - Radha Krišna Bhakta Udara Tempļa atklāšana

Leirija (Leiria) bija nākamā Svamidžī vizītes laikā apmeklētā pilsēta. Radha Krišna Bhakta Udara Templī notika brīnumaina atklāšanas ceremonija, kurā Šrī Svami Višvananda veica abhišekā, jagnu, kirtanu un sniedza Satsangu.


Vairāki simti sekotāju izjuta lielu svētlaimi, ko izraisīja ceremonijas norise. Savā Dievišķajā Mīlestībā Gurudži skandēja Guru Gītu, svētījot jauno templi un sapulcējušos cilvēkus.

Nākamais pasākums bija Daršana. Divās pilsētās notika trīs Daršanas. Viena no tām Fatimā, un divas Lisabonā pulcēja gandrīz 4000 cilvēku!

Bhakti Marga Portugāle paveica satriecošu darbu, organizējot pasākumus, radot iespēju tūkstošiem cilvēku saņemt Daršanu, kā arī uzzināt par Šrī Svami Višvanandu. Kāds no organizatoriem apraksta savu pieredzi:
"Šrī Svami Višvananda bija solījis šogad atbraukt pie mums uz veselu nedēļu. Kāda svētība! Mums tas bija jāpaziņo visai Portugālei un jāuzaicina pēc iespējas vairāk cilvēku uz tikšanos ar Viņu. Cilvēki  reģistrējās uz pasākumiem pat viņa ierašanās dienā. Mēs sākām ar lielu Satsangu Portugāles ziemeļos pēc tempļa inaugurācijas. Bet lielākais izaicinājums vēl bija priekšā. Daršana Fatimā! Tur bija mazākā telpa, bet lielākais reģistrējušos cilvēku skaits!"

Daršana Fatimā


"Mēs redzējām, kā rinda aug un aug. Svamidži arī to varēja redzēt caur savas istabas logu. Savas dāsnās sirds vadīts, viņš divas reizes izgāja uz balkona, lai pamātu cilvēkiem rindā. Vai jūs varat iztēloties rindu simtiem metru garumā Fatimas lietainajās ielās, un, "nejauši" paskatoties pa labi, jūs ieraugāt to Vienīgo, pēc kā ilgojaties, plati smaidām un saucam "Sveiki!" no balkona?
 

Pienāca laiks uzsaukt viņiem un dot zīmi, ka Gurudeva ir gatavs nākt lejā, bet pūlis bija tik milzīgs, ka man nācās atbrīvot ceļu, lai Viņš varētu iziet cauri!


Drīz pēc tam sākās Daršana, un tā bija fantastiska. Fatima tiek saukta par "pasaules altāri", un  redzēt, kā Gurudeva tur pieņem tūkstošiem sekotāju, bija vienkārši satriecoši. Protams, telpa bija pārāk maza "visai Portugālei", kura bija izlēmusi ierasties.  Mēs bijām spiesti sadalīt Daršanu divās daļās. Taču neskatoties uz to, cilvēki ārpusē negāja prom - viņi gaidīja un gaidīja. Stundu pēc stundas... Līdz beidzot Svamidži bija pieņēmis vairāk nekā 1500 cilvēku, un sniedzis vairāk nekā 12 stundu ilgu Daršanu!
 

Un tikai dažas stundas pēc Fatimas Daršanas beigām bija jāsākas Daršanai Lisabonā... tāpēc ķeramies pie vēl viena pasākuma!"

Daršana Lisabonā

"Gurudevu pie sevis uzņēma hinduisma kopienas (kas ir lielākā Eiropā, izņemot Londonu) priesteris.

Pirmajā Daršanā Lisabonā viss gāja ļoti gludi. Pēc 12 stundu ilgas Daršanas Guru joprojām bija starojošs un no Viņa plūda absolūta Dievišķa Mīlestība.

Taču mūs gaidīja vēl viena milzīga Daršana! Tā bija trešā Daršana šajā tūrē, un tā bija lielāka nekā Lisabonas pirmā Daršana, atkal ar garām rindām ārpusē, kopā ierodoties aptuveni 1200 cilvēkiem!"

 

"Beigās bija pārsteigums - Gurudži vadīja kāzas!"

Daršanai beidzoties, pirms Ārati Gurudžī novadīja kāzu ceremoniju hinduisma tradīcijā
 

Cik gan mīļš bija Svamidži! Sakot visiem paldies, Viņš veltīja viņiem savu pēdējo šajā tūrē godam nopelnīto smaidu.

Vēl dažas bildes no Daršanas:
 



 Daršana Valensijā, Spānijā


Pēc Portugāles Svamidži devās uz Valensiju, lai sniegtu vēl vienu Daršanu.

Dalībnieks no Spānijas stāsta par savu pieredzi ar Svamidžī:

"Atceroties Šrī Svami Višvanandu Daršanas dienā, man prātā nāk divi vārdi - pazemība un mīlestība. Viņa klātbūtne piepilda jebkuru telpu un vietu. Viņš vienkārši piesaista sev ikviena uzmanību un lēnām atmosfēra kļūst maiguma, laimes un prieka piepildīta.
Bija tik jauki redzēt cilvēku sejas, kad viņi devās prom. Daudzi no viņiem nespēja paskaidrot, ko viņi jūt, bet viņu sejās varēja redzēt gaismu un prieku.
Personīgi mani Viņš piepilda ar īpašu mieru, mīlestību un prieku. Viņš palīdz man vienkārši būt, nevis domāt. Vienkārši dzīvot un priecāties."

 Daršana sākās agrā pēcpusdienā un ilga aptuveni 10-11 stundas, piedaloties aptuveni 900 cilvēkiem.

Sākumā Gurudžī teica īsu runu, atgādināja par nepieciešamību ieklausīties savā sirdī, un ja tas tiek darīts, tad atnāk pareizā atbilde. Pēc šīs pirmās atbildes saņemšanas sāk darboties prāts (un to pavadošās šaubas, spriedumi, vērtējumi).

Kāds māceklis no Šrī Pītha Nīlajas, kurš devās līdzi braucienā, sacīja:
"Man ļoti pārsteidza tas, cik liela bija sekotāju, kuri uzņēma Svamidžī, pazemība. Tas bija apbrīnojami, kā viņi kalpoja Svami, kā organizēja pasākumus un rūpējās par apmeklētājiem - kā viņi darīja visu iespējamo, lai sanākušie cilvēki justos ērti, un palīdzētu viņiem satikties ar Svami."


Oriģinālierakstu lasiet šeit

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru