05.09.14

Šrī Radharānī atklāj "Divu Maijas plīvuru" noslēpumu

Vakardien (otrdien) mēs svinējām Radhaštāmī - Šrīmati Radharānī dzimšanas dienu.

Šo gadu laikā Šrī Svami Višvananda ir saucis Šrīmati Radharānī par “Gopi Karalieni”, par “Krišnas Šakti”, par “Paša Kunga Krišnas manifestāciju bhakti - tīras nodošanās - formā, lai parādītu, kā tas ir - mīlēt bez nosacījumiem”. Svamidži tāpat ir teicis: “Radha reprezentē mūs visus, radīto, manifestāciju. Viņa simbolizē Mīlestību, piemēru. Viņa simbolizē bhavu, pilnīgu atdošanos Dieva Gribai.”

Foto no Krišna Janmaštami 2013 (pa kreisi) un foto no Navaratri 2013 (pa labi)

Vēl šajā gadā notikušas neformālas Satsangas laikā Šrī Svami Višvananda pastāstīja mums kādu dziļu atklāsmi, sakot: “Šrīmati Radharānī ... sniedza man skaidrojumu, kā dvēseli savažo Maija un kā tā savažo dievību, Pašu Dievišķo."

"Tādēļ, jūs redzat, vienmēr, kad runājam par garīgumu, mēs sakām, ka pastāv tikai viens vienīgs ilūzijas plīvurs, kas aizklāj cilvēka acis. Tā ir tiesa! Cilvēka dvēseli aizklāj Maha Maija, varenā ilūzija. Taču Kungu, kas mājo dziļi, dziļi, dziļi mūsos, arī klāj Maijas plīvurs. Šo Maiju sauc par Jogmaiju.  Tā nu dvēseli no Dieva šķir divu Maiju plīvuri. Nav tikai viens Maijas plīvurs, to aizklāj veseli divi: viens ir Viņa Maha Maijas plīvurs un otrs ir Jogmaija.

Maha Maija ir ilūzija, viss radītais, ko redzat ārpusē. Pasaule, kuru uztverat ar prātu. Nonākot noteiktā līmenī, jūs varat Realizēt sevi, tomēr jums jāizlaužas vēl arī cauri Jogmaijai.  

Ziemassvētki 2010
"Jogmaija ir Maija, ilūzija, ar kuru Dievs Pats sev aizsedzis acis, kas nozīmē - kamēr Jogmaijas plīvurs nav atsegts, Kungs neatklāj Sevi. Tādēļ daudzi cilvēki danco Maha Maijas stabules pavadījumā, viņi sasniedz kādu Realizācijas līmeni un domā, ka ir sasnieguši Visaugstāko. Taču realitātē nav vis'! Vēl jāpārvar Jogmaijas plīvurs. Un Jogmaijas plīvurs ir tas, kas jums sniegs iespēju raudzīt un satikt Kungu aci pret aci.

"Tomēr šis Jogmaijas plīvurs tiek atsegts tikai ar Viņa Žēlsirdību! Jūs to nevarat notraukt, tādēļ ka Viņš Pats to no brīvas gribas, labprātīgi Sev ir uzklājis, sacīdams: ‘Lūk, es apsedzu Sevi ar šo lakatu, kuru neviens nevar noņemt. Vienīgi Es Pats to varu noņemt!’ Tā ir Spēle, Paša Kunga Līlā, kuru Viņš spēlē ar katru no mums, ar katru dvēseli, gatavojot to.”

Oriģinālierakstu lasiet šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru