27.09.14

Navaratri 2. diena - Brahmačārinī Mā

Navaratri otrajā dienā mēs godinām Brahmačārinī Devī.
Svamidžī sniedza skaidrojumu par šo Dievības aspekta lieliskumu un par to, ko iegūst cilvēks, ja godina viņu.

“Šodien ir Navaratri otrā diena, kas ir veltīta Devī Brahmačārinī. Viņa ir lieliska tapasjanī, patiesībā. Viņa ir Tapasjanī Devī, kura mudina cilvēku viņa garīgajā ceļā.


Vakar bija dieviete Šailaputrī, un jūs redzējāt, kā Viņa nogalināja divus dēmonus - Madhu un Kaitabhu. Šailaputrī simbolizē Mahāvišnu Jogamaiju. Redzietsnaudošais Nārājanas aspekts, par ko runā Devī Saptašatī, ir jūsos esošais snaudošais aspektsPat, ja ejat garīgo ceļu, jūsu garīgais dziļums ir dusošs. To var atmodināt tikai tad, kad cilvēks saņem Žēlastību satikt savu Guru, jo tikai Guru var atmodināt šo snaudošo daļu.
Tieši tāpēc Šailaputrī simbolizē Guru, Viņa ir pirmā, un, saskaņā ar stāstu par Viņas Maiju, Viņa atmodina Mahāvišnu no Viņa Nidra jogas. Tas nozīmē, ka viņa vienīgā dod Šaktī, spēku, kas virza tālāk jūsu sādhanu, lai to aktivizētu jūsos. Ja jums ir paveicies šajā dzīvē atrast savu garīgo Skolotāju, Viņa ir Skolotāja svētība, ko jūs saņemat, kad ejat garīgo ceļu. Viņa ir pirmā sādhana-bhakti svētība, lai jūs varētu sākt savu garīgo ceļu, lai sāktu savu iekšējo ceļojumu. Šī svētība ir ļoti svarīga iekšējā ceļojumā, jo tā sagrauj lepnumu, ego.
Lai vai kā, arī jūsu pienākums ir stiprināt to. Tas ir tāpat: ja augs ir iestādīts, jums tas ir jāaplej. Tas ir  Brahmačarinī ceļš, kur jūs saņemat sādhanu; jūs bez jautājumiem un bez vilcināšanās pieņemat to, ko Guru jums saka, un jūs to izpildāt. Un tā ir otrā svētība sādhanas veidā, Viņa ir Brahmačārinī.
 

Jūs redzat - viņa tur krūku un džapa malu – Viņa rāda patieso dzīvi. Tas, ko jums patiešām vajag, nav viss, par ko jūs domājat, ka jums to vajag. Patiesībā - dzīve ir ļoti vienkārša.  Ja jūs aizvāksiet prom visu savas dzīves krāšņumu, jūs redzēsiet, ka patiesībā cilvēkam, lai viņš būtu laimīgs, nevajag daudz. Īpaši, ja viņš iet garīgo ceļu. Kas jums ir nepieciešams? Krūka simbolizē tīrību. Ejot garīgo ceļu, jūs vienmēr ejat caur attīrīšanos, tā ir sādhana, tā simbolizē arī barību, pajumti un apģērbu. Otrā rokā Viņa tur džapa malu, tā simbolizē ne tikai ikdienas džapa kriju, bet arī jūsu garīgo sādhanu, kas ir ļoti svarīga.
Kreisajā rokā Viņa tur krūku, kas simbolizē - ja jūs ziedosieties, par visu pārējo parūpēsies. Parūpēsies par visām jūsu vajadzībām. Tik ilgi, kamēr vien jūs pilnībā ziedojaties. Un, ja jūs ziedojaties, tad jautājumiem, “Kāpēc tas ir tā un nav šitā?” nevajadzētu vairs būt prātā. Ziedošanās nozīmē, ka jūs pilnībā paļaujaties uz Dieva Žēlastību un, protams, jūs veicat savus pienākumus un ticat, ka Dievs jūs uzrauga. Tāpēc tā ir kreisajā rokā. Tas, kas ir labaja rokā, ir svarīgāks, tā ir jūsu garīgā prakse, jūsu sādhana.

Viņa tur malas, tas nozīmē arī to, ka jūs saņemat Guru svētību. Ļoti svarīga ir mantra joga  – mantra krija, tāpēc Ātma Krija Jogā mēs uzsveram - gadījumā, ja jūs neveicat visas krijas, veiciet vismaz Džapa Kriju, jo, skandējot Dieva vārdu, jūs sāksiet atspoguļot Dievišķās īpašības un, protams, ja jums ir Guru mantra, tā jums ļoti palīdzēs. Bet, ja jums nav Guru mantras, tad skandējiet OM Namo Narayanaya līdz kādu dienu jūs saņemsiet Guru matru.


jau jūs zināt, dažus mēnešus atpakaļ es teicu, ka vairs nedošu Guru mantras, jo tās ir jānopelna. Ja cilvēks vienkārši saņem Guru mantru, tad vēlāk nāk, kā šodien no rīta, un saka: "Ak, es aizmirsu savu Guru mantru." Jūs varat aizmirst visu, bet Guru mantru jūs nekad nedrīkstat aizmirst! Tieši tāpēc saku, lai jūs to paturat noslēpumā. Tieši tāpēc saku, lai lolojat to un neizrunājat skaļi. Tāpēc, ka tā ir "manas", guru mantru drīkst skandēt tikai prātā, nevis skaļi.

Tātad, Brahmačarinī Devī uzsver, cik svarīga ir sādhana. Ja jūs vēlaties kaut ko sasniegt, jūs nedrīkstat teikt: "Ak, man nav vajadzības kaut ko darīt! Dievs izdarīs visu manā vietā!" Nē, jums pašam būs jāpieliek pūles, bet svētība vienmēr jums palīdzēs, tā dos jums spēku, lai jūs varētu virzīties tālāk. Tieši tāpēc Brahmačārinī Devī saka: "Ja jūs ko nevarat izdarīt, ja jūs nevarat veikt sādhanu vai tapasju, tad labākais, ko jūs varat darīt, ir veikt džapu. Skandējiet Dievišķo vārdu. Skandējiet "OM namo Narayanaya". Tas arī jūs atbrīvos.
Vai jūs redzat, cik žēlīgs ir Dievs? Jums nekas daudz nav jādara! Visvienkāršākajā veidā Viņš ir devis jums Savu vārdu, lai jūs varētu izstarot to, kas jūs esat savā dziļākajā būtībā.”

Raksta oriģinālu varat lasīt šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru