14.09.14

Mūžīgā skaistuma noslēpums



Šrīmad Bhagavadgītas kursa laikā Šrī Svami Višvananda atklāja mūžīgā skaistuma noslēpumu, sniedzot komentāru 14.nodaļas 20.pantam.

  20. pants
guṇān etān atītya trīn
dehī deha samudbhavān
janma mṛtyu jarā duḥkhair
vimukto’mṛtam aśnute


Kad dvēsele šādi paceļas pār trijām gunām, dzimušām no Dabas, tas kļūst brīvs no dzimšanas un nāves cikla valgiem un tam, kas nesaraujami nāk līdz ar to: sairuma, vecuma un ciešanām; un bauda savas būtības Nemirstību.

Svami Višvnanda: “Ak, šis ir skaisti! Tad, kad kāds atbrīvojas no dzimšanas un nāves cikla, pat tam līdznākošie procesi neietekmē viņu: nedz sairums - tu nesapūsti, nedz vecums - tu nenoveco, tu paliec mūžam jauns... iekšēji! Tad tam visam vairs nav nozīmes.

Kad ārpuse vairs tevi neuztrauc, tu neej veikt pretgrumbu procedūras. Tu esi laimīgs tāds, kāds esi! Tu skati Dievu. Dievs mīl tevi tādu, kāds esi! Un tad tu to jutīsi – šo Mīlestību – kā Dievs Mīl tevi un cik ļoti Viņu mīli tu. Un kad mīli Viņu, tevi neuztrauc ārpuse, tas, kā izskaties. Viņu tas neuztrauc!

Mīrabai – kad viņa bija veca, Krišna Mīlēja viņu tieši tāpat. Un kad Mīrabai nomira, šī vecā sakrunkojusies čužiņa – kad viņa saplūda ar Kungu, viņa atguva savu mūžīgo jaunību. Viņa guva automātisku grumbu izlīdzinošo procedūru! Un šī procedūra, matadži, ir mūžīga! Tā ir pastāvīga, turklāt nesāpīga!

Krišna murti, kurā ar savu fizisko ķermeni  ieplūda Mīrabai. Himačala, Indija

 Lūk, kas notiek ar viedajiem, svētajiem, ar bhaktu, kurš ir pilnībā izkusis Dievišķajā - tie sasniedz savu garīgo ķermeni! Un ar šo garīgo ķermeni jūs iegūstat mūžīgu jaunību. Un tā ir nemirstības jaunība. Tādēļ tiecieties pēc tās! Tiecieties sasniegt šo stāvokli, un jūs kļūsiet mūžam skaisti! Tas nenozīmē, ka jūs neesat skaisti tagad. Jūs esat skaisti, bet tad jūs kļūsiet mūžam skaisti, svaigi! Jums nebūs jāuztraucas par grumbiņām vai miljoniem citu lietu.

Tādēļ, kad Mīrabai pameta savu veco ķermeni, tas pārvērtās, viņa kļuva mūžīgs skaistums, un viņa saplūda ar Kungu. Viņa savienojās ar savu mīļoto. Un šādu bhakti līmeni, šādu mīlestības līmeni jums jāizkopj savā dzīvē. Citādi jūs piedzīvosiet sairšanu, vecumu, ciešanas, neatpverot, ka esat nemirstīgi, mūžīgi. Tas ir mentālās agonijas stāvoklis. To uztvert liek jūsu prāts. Jūs neaptverat, ka esat skaisti tādi, kādi esat. Dievs ir radījis jūs, un šis radītais... lūkojoties no Apgaismotā skatu punkta, Dieva skaistums ir redzams it visur. Tas pats lielākais skaistums neatrodas vis' ārpusē, bet gan jums iekšpusē. Un tas atrodas aiz fiziskajām acīm saredzamā.

Tādēļ es teicu - ja lūkosieties ārpusē, protams, aiz nezināšanas jūs redzēsiet tikai ārpusi. Taču kad ieskaitīsities iekšpusē - uz to skatās Kungs - cik daudz jūsos ir mīlestības, un tas ir mūžīgais skaistums. Un tas jums dāvās jūsu garīgo ķermeni, kuram nevajadzēs atkal piedzīvot dzimšanas un nāves ciklu.”

Oriģinālierakstu lasiet šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru