29.09.14

Navaratri 4. diena - Kušmanda Mā

Navaratri ceturtajā dienā mēs godinām Kušmanda Mā. Ir teikts, ka tad, kad visapkārt valdīja tumsa, un Visums neeksistēja, Viņa ar smaidu radīja Visumu.
Kušmanda Devī


‘Kushmandam’ sanskritā nozīmē ķirbis. Starp visiem dārzeņiem, kas tiek pienesti Dievietei, ķirbis ir pats svarīgākais dārzenis, jo Kušmanda Devī par ķirbi ir visvairāk apmierināta.

Ķirbī ir ļoti daudz sēklu, un katra sēkla spēj aug un dot jaunus ķirbjus. Cik dižena ir šī Dieviete, ka Viņa spēja radīt šo Visumu, kurā katra dvēsele spēj garīgi augt!


Šrī Svami Višvananda teica: “Kušmanda Devī ir spēks, ar kuru tika radīts šis Visums, tika radīta šī pasaule. Protams, kā jau jūs visi zināt, Visas Dievietes, pat ja tām ir dažādas formas, viņas visas ir Viens. Atšķirība ir tā, ka visas Dievietes eksistēja pirms vai pēc radīšanas, bet Dieviete Kušmanda parādījās tieši radīšanas brīdī. Tajā brīdī, kad tika radīts Visums,  Viņa izpaudās caur radīšanu.”
“Tajā brīdī radošais spēks bija Kušmanda. Mēs lūdzam Dievieti Kušmandu, lai Viņa pār visiem lej savu svētību - gan pār tiem, kuri Viņu atceras, gan pār tiem, kuri Viņu neatceras, gan pār tiem, kuri Viņu pazīst, gan pār tiem, kuri Viņu nepazīst. Lai Viņas Mīlestība, Viņas Žēlastība ir pār visiem cilvēkiem, lai viņi varētu atrast patiesu laimi un patiesu prieku. ”
Kokosrieksta piedāvāšana Jagnas laikā - cilvēku sirds attīrīšana
“Viņa ir Brahmas, Višnu un Mahēšvaras kosmiskā Šakti. Viņa ir Adi Devī, Visu Purušu sievišķais aspekts, un ir teikts, ka Viņa parādījās no Mahāvišnu, Nārājanas ķermeņa un Brahmam deva Šakti, lai radītu Visumu, lai radītu it visu.”

“Šajā Devī aspektā  Viņa parāda, ka pat tad, ja cilvēka sādhana ir grūta, viņam jābūt neatlaidīgam; cilvēks nedrīkst to pamest, un teikt, ka tas ir pārāk sarežģīti! Ja jūs lūgsiet Dievišķai Mātei, lai Viņa jūs iedvesmo, ja jūs lūgsiet Viņas palīdzību, Viņa pieņems Kušmandas formu. Nākot šajā formā, Viņa parāda, ka viss ir jūsos.”

Raksta oriģinālu varat lasīt šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru