16.09.14

Dievišķā Māte un deviņi dvēseles evolūcijas soļi

Šo gadu laikā Šrī Svami Višvananda ir uzsvēris Dievišķās Mātes lomu, palīdzot un vadot mūs atpakaļceļā pie Dieva.

Navaratri 2013                              Navaratri 2011

Viņš bieži ir atgādinājis mums: "Viņa ir Parašakti, Kosmiskā Šakti, kas caurstrāvo visu. Viss ir radies no Viņas, tāpēc pie Viņas glabājas zināšanas par to, kā visu radīt un iznīcināt. Tāpēc Viņa var radīt līdzsvaru." Viņš pat ir teicis šādi: "Kosmiskā Māte Pati ir dzīves pieredze. Viņa izvij dzīves ceļu tā, lai mēs spējam sasniegt dzīves mērķi."
Navaratri 2011                              Navaratri 2013


"Svētais, joga dodas cauri dzīvei, sperot soli pa solim. Tie nesteidzas, tāpēc ka zina - viņu galvenais mērķis ir sasniegt Dievišķo, un viņi zina, ka sasniegs To. Šī noteiktība, šī griba, šī dziņa sasniegt Dieva Žēlsirdību padara tos vēl stiprākus - nekas tos nespēj novērst no ceļa. Taču patiesībā šis spēks ir Pati Dievišķā Māte, tādēļ ka Viņa vada ikvienu, Viņa palīdz un rūpējas par ikvienu."

Pagājušajā gadā Šrī Pītha Nīlajā notikušās Satsangas laikā Šrī Svami Višvananda atklāja mazliet vairāk par veidu, kādā Dievišķā Māte palīdz dvēselei ceļā pie Dieva - deviņus dvēseles evolūcijas soļus.
 
No 2013.gada 17.maijā Šrī Pītha Nīlajā notikušās Satsangas
“Cilvēki tiek nosūtīti kādā noteiktā ceļā, lai sasniegtu Dievišķo. Sasniegt Dievišķo nav vienkārši pamosties vienu rītu un noteikt: ‘Ak Dievs, es vēlos Tevi sasniegt.’, un tad gaidīt, ka Dievs atbildēs: ‘Labi, es tev nolaidīšu virvi. Nāc!’ Lai iegūtu šo Žēlsirdību, jums jāpiemīt šai Šķīstajai Mīlestībai. Ja jūsos nemīt šī Svētā Mīlestība, jūs nekur nenonāksiet. Jūs varbūt esat izgājuši cauri daudzām dzīvēm, meklējot, aptverot, izejot cauri dažādām pakāpēm, bet, ja jūs neaptverat šīs Mīlestības diženību, jūs nevarat sasniegt Dievišķo.Tādēļ ka Dievisķais var tikt sasniegts tikai šīs Mīlestības svētumā. Tādēļ jums jāpievarē deviņi soļi.

"Pirmais - jūs sākat meklēt Dievišķo. Kur? Jūs sākat meklēt, lūkoties pēc kā dižena; jūs meklējat starp ļaudīm, kas arī meklē.

"Otrais - jūs sākat atcerēties Dievišķo un skandēt Tā vārdu.

"Trešais - jūs sākat asociēties ar līdzīgi domājošajiem un atcerieties Dievišķo, tas ietver arī jūsu garīgo praksi, sādhanu.

"Ceturtais - jūs sākat atbrīvoties no visām sliktajām īpašībām. Jūs sākat attīrīt sevi, atsakoties no visiem sliktajiem ieradumiem – attīrot visas jūsos mītošās īpašības.

"Piektais - atmostas nistha. Nistha nozīmē dziļumu, tad, kad sākat ilgoties pēc kā vairāk, uzsākat meklējumus dziļumā. To vēl sauc bhajana, kas nozīmē - jūs ar savu uzmanību esat atdevies tā, ka nekas jūs nespēj izkustināt.

"Sestais - tad atmostas ruchi - līdzcietība.

"Septītais - atmostas ashakti, kas nozīmē dziļu pieķeršanos. Un šī dziļā pieķeršanās nav ārēja, bet šī ir dziļa pieķeršanās Dievišķajam un Skolotājam.

"Astotais - tad sāk atmosties bhava, protams, bhava pati par sevi iziet cauri dāžādām pakāpēm.

"Devītais - visbeidzot manifestējas Mīlestība savā visaugstākajā būtībā.

"Lūk, Mīlestība Ceļš nenotiek tikai pasakot: ‘Mēs mīlam, mēs mīlam, mēs mīlam.’ Tas ir garš pilnīgas atdošanās ceļš. Un kad šī Mīlestība atmostas, tad Dievišķais jums atklāj Sevi, manifestē Sevi jums. Tad jūs esat sasniedzis savu mērķi. Lūk, tā ir dvēseles evolūcija, atgriežoties turp, no kurienes tā nākusi."
Oriģinālierakstu lasiet šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru