28.09.14

Navaratri 3. diena - Čandraghanta Mā

Vakar vakarā Šrī Svami Višvananda sacīja: “Šodien ir Navaratrī trešā diena, kad godinām Čandraghanta Devī. Savu vārdu Viņa saņēmusi pateicoties pusmēnesim uz Viņas galvas.”
Navaratri 2014
Saskaņā ar Devi Mahātmjāmu, kad Vina parādījas, Viņa bija tik skaista, ka dēmonu karalis Mahišāsura gribēja Viņu par savu sievu. Devī teica: “Labi, ja vēlies kļūt par manu vīru, tad tev mani jāuzveic, jābūt stiprākam par mani.”  Vispirms pēc Devī viņš sūtīja tūkstots karavīrus. Viņa tik izteica vārdu ‘sa’, un visi viņi pārvērtās pelnos. To redzot, Mahišāsura pats ātri devās cīnīties ar Devī.  Mahišāsura bija saņēmis svētību, ka neviens vīrietis nevarēs viņu nogalināt, bet viņš aizmirsa pajautāt, lai arī neviena Matadžī  nevarētu viņu nogalināt. Viņš nedomāja, ka Devī varētu būt tik spēcīga. Viņš nezināja par Paša Dieva radošo Šakti. Mahišāsura devās cīnīties. Viņš pieņēma dažādas dēmona formas. Un beigās viņš pieņēma bifeļa formu, un  tieši šajā formā Devī viņu nogalināja, tādējādi iegūstot vārdu Mahišāsura Mardini.

Šrī Svami Višvananda agrāk ir teicis: “Esot šajā Dievietes formā, Viņa noņem visus cilvēka grēkus, visu karmu, ko esam radījuši. Viņa to noņem un vēl kā svētību bhaktam dod dažas siddis, tādas kā debesu aromāts. Tātad, kad līdzās ir Dievišķais, tad arī visapkārt ir debesu aromāts, kas saistīts ar Čhandraghanta Matā. Kad man bija 15 gadu, Pats Dievišķais izpaudās, parādot man, ka pienācis laiks man sākt kalpot Viņam un palīdzēt cilvēkiem. Tātad manās mājās Maurīcijā 40 dienas gaisā vienmēr bija salds aromāts un bites. Tā bija zīme, kas liecināja, ka Dievišķais ir līdzās.
Abhišekā (pa kreisi) un Jagna (pa labi)
Vēl viena piebilde par šo Devī formu - kad jūs lūkojaties uz šo Devī formu, Viņa izplata mūžīgo mieru visapkārt, bet Viņa ir biedējoša priekš ļauniem.” Tātad, “ja jūs sevī esat negatīvi, jūs nevarat saredzēt pozitīvo ārpusē. Ja jūsu prāts ir negatīvs, visas apkārtējās lietas būs negatīvas, bet, ja jūsu prāts ir  skaidrs, tīrs, mierīgs, viss ap jums būs mierīgs.”
Ārati
“Mahišāsurs simbolizē cilvēku ego, lepnumu par to, ka mēs domājam, ka mēs zinām, kas mēs esam.  Mēs tik ļoti esam pieķērušies savai augstprātībai, ka ir ļoti grūti to atlaist. Mēs domājam, ka esam īpašāki par citiem. Protams, katrs savā veidā ir unikāls un īpašs. Dievišķā Māte grib mums parādīt, ka tikai ar pazemību mēs varam sasniegt Dievu. Pirmais apliecinājums lielam lepnumam ir tūkstošiem domu, kas saka:‘Šim jābūt ir tā, tam jābūt tā’. Mēs vienmēr sakām: ‘Ja tas nav mans ceļš, tas ir aplams.’  Bet, kā jūs zināt, kas ir pareizi, un kas ir aplami? Ja jūs neesat ziedojušies, kā jūs to varat zināt? Jūs varat ziedoties Mahādevī un saņemt Viņas Žēlastību lūdzot:‘Hei Mā, atbrīvo mani no šīm ciešanām, ko pats sev esmu radījis, jo vienmēr esmu domājis, ka esmu īpašāks un citādāks nekā visi pārējie.’ Aizmirstot, ka dziļi mūsos mītošā Šaktī ir Pats Dievs. Tad, kāpēc mēs ļaujam prātam ņemt virsroku? Šim prātam, kas vienmēr pretojas tam, kas nāk no sirds. Ja jūs ziedosieties, jūs vienā piegājienā varat to atbrīvot. Tieši tāpat jūs varat atbrīvoties no tūkstošiem domu, tikai ar ziedošanos.
Dejošana par prieku Devī
Kā Māte Viņa vēlas, lai jūs sēdētu Viņas klēpī. Viņa jūs uzraudzīs. Neļaujiet prātam jums traucēt. Pat jūsu prātā radušās domas ir Viņas spēka radītas, bet Viņa ļauj jums izvēlēties, vai gribam klausīties vai nē. Ja jūs ļausiet prātam gūt virsroku, protams, tas prasīs ilgu laiku, bet, jūs būsiet pazemīgi, jūs redzēsiet, cik viegli tas ir. Jūs saņemsiet Mā Žēlastību. Te nav runa par to, cik mantras jūs esat Viņai skaitījuši, vai, cik daudz Viņu lūguši, bet par to Mīlestību, ko jūs dāvājat Viņai. Vienīgais, kas patiesībā skar Viņas sirdi ir šī vienkāršā Mīlestība.”

Raksta oriģinālu varat lasīt  šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru