29.04.14

Interesanti jautājumi - interesantas atbildes




Jautājums:
Svamidži, Bhakti Margas Misijā, Tu īpaši izcel šādas īpašības: Mīlestību, Pacietību un Vienotību. Kādēļ tieši šīs īpašības?

Šrī Svami Višvananda:
"Tādēļ, ka šīs trīs īpašības šajā laikā ir visnozīmīgākās. Bez Mīlestības nekas nenotiks. Bez pacietības jūs neko nepadarīsiet. Un piedevām jūs dzīvojat atšķirību laikmetā - tikai apvienojoties, atšķirības izzudīs. Tādēļ esmu izvēlējies šīs trīs īpašības: Mīlestību, Pacietību un Vienotību. Tāpat vienotība nozīmē savienošanos. Caur pacietību un Mīlestību ir iespējams savienoties ar Dievišķo."

Jautājums:
Kas ir Guru mantra? Kā tā atšķiras no vienkāršas mantras.

Šrī Svami Višvananda:
"Guru mantra sevī ietver pilnu Skolotāja Žēlsirdības potenciālu. Dodot to māceklim, Guru atdod tam arī daļinu Sevis. Tas nozīmē, ka skolnieks, skandējot Guru mantru, tuvinās Guru sasniegtajam līmenim. Tā, lūk, ir Guru mantra. Vienkārša mantra nenes šādu vibrāciju. Ziniet - visas mantras ir labas, tomēr Guru mantra ir vislabākā."

No auditorijas:
Kā Guru mantra kļūst par Guru mantru?

Šrī Svami Višvananda:
"Guru mantru iedod Guru, tas arī pārvērš mantru Guru mantrā. Redziet, Guru mantra, kā es jau tikko teicu, slēpj sevī visas Skolotāja īpašības. Tādēļ saņemot šo dāvanu - Guru mantru - Guru automātiski kļūst atbildīgs par šīs personas pacelšanos pāri cilvēciskā prāta robežām. Tā, lūk, ir Guru mantra."

Jautājums:
Kāda ir Mahavatāras Krija Babadži misija uz zemes?

Šrī Svami Višvananda:
"Aizsargāt šo planētu. Tik ilgi, kamēr Viņš būs šeit, Māmuļai Zemei nekas nenotiks."


Oriģinālierakstu lasiet šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru