22.04.14

Kristus ir augšāmcēlies!


... patiesi augšāmcēlies!"

Šie vārdi Lielajā Lieldienu Naktī izskanēja daudz reižu un dažādās valodās, taču visbiežāk grieķu:

"Christos Anesti!", kam sekoja atbilde: "Alithos Anesti!"













Fragments no Šrī Svami Višvanandas Lieldienu runas:

"Kristus augšāmcēlās, lai parādītu, ka dziļi ikvienā no mums mēs varam augšāmcelties. Mēs varam augšāmcelties un atrast Dievišķo! Ar Viņa Žēlsirdību, ar Dieva Žēlsirdību, ar Skolotāja Žēlsirdību tas ir iespējams!
Jums tikai jāsaka: 'Dievs, Tavās rokās es nododu savu Garu. Tavā rokā es lieku savu roku.' Sniedziet roku skolotājam, sniedziet roku Dievam!
Jums tikai jāuzticas. Uzticieties, ka Dievs jūs vedīs. Uzticieties, ka Skolotājs jūs vedīs tur, kur jums jānokļūst. Nekas nenotiek bez Dieva gribas!
Dievs saka: 'Nāc, un es Tev sniegšu Mīlestību!' Jūs neesat vienkārši cilvēks. Jūs esat kas vairāk, jums pieder Dieva Mīlestība. Jums sirdī varu būt es.

Jums jāmaina savs prāts. Jums jāmaina tas, kā jūs domājat. Ar prātu jūs esat ierobežots. Ļaujiet Dieva gudrībai valdīt pār jums!

Priecīgu Augšāmcelšanos!

Redziet, kad Kristus augšāmceļas, Viņš augšāmceļas katra sirdī! Jūs visi esat augšāmcēlušies Kristū, tādēļ, ka jūs esat Viens ar Viņu. Tādēļ mostieties, ļaujiet Dieva garam jūsos atmosties. Lai Kristus jūs vada, lai Skolotājs jūs vada, lai jūs varat līksmot Dievā, lai jūs varat būt Dieva Mīlestībā. Lai jūs mirdzat!"

Christos anesti ek nekron
Thanato Thanathon patisas
Kai tis en mnimasi
Zo-in charisamenos!

Šrī Svami Višvananda dzied "Christos Anesti"
(Kristus ir augšāmcēlies no mirušajiem, satriecis pīšļos nāvi pēc nāves, un tiem, kas kapos, dāvājis Dzīvi!)


Pēc svinībām tika pasniegtas īpašas gardas Lieldienu pusdienas, un Svamidži mums pievienojās lielajā ēdamzālē.







Visi Deakoni, Dziedātāji un Priesteri sēdēja ar viņu pie milzīga gara galda, un mums visiem lielu jautrību sagādāja "Svami Pepes" stāsts par Krišnu un viņa flautu, kā arī citi stāsti par Krišnas dzīvi (jūs varbūt brīnāties, kāpēc Lieldienu svētdienā stāsti par Krišnu, tomēr, ja ieskatāmies dziļāk, tad atklājam vienotu stīgu, kas caurvij Krišnas un Kristus dzīvi).
































Oriģinālierakstu lasiet šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru