03.05.14

Mahā Lakšmī Jagja. Pirmā diena.

Pirms divām dienām, 1.maijā, pie mums Šrī Pītha Nīlajā sākās pirmā Mahā Lakšmī Jagja.


Ap 10:00 Šrī Svami Višvananda veica Guru pudžu Mahavatārai Babadži.


Nākamā lielā Svamidži veiktā pudža bija veltīta Kungam Višvakšenam - Kunga Višnu karapulka ģenerālim un Šrī Vaišnavu līnijas Ganēša ekvivalentam. Tam sekoja Kalaša pudža, kurā Mahā Lakšmī tika aicināta piedalīties ar mums lūgšanu laikā. 

Aptuveni ap 13:00 visbeidzot sākās Jagja.


Viesu ērtībai un labsajūtai teltī bija uzbūvēti trīs milzīgi kundi, tādēļ ikviens no sabraukušajiem varēja piedalīties ceremonijā.

Tika veikti 10 apļi, 1008 reizes skandējot mantru:

"Om Hreem Maha Lakshmiyai Namaha"

10 apļus mēs pabeidzām aptuveni 20:00, tomēr patiesi neviens neizjuta nedz nogurumu, nedz izsalkumu. Teltī valdīja tik fantastiska un mīlestības caurvīta atmosfēra, nodrošinot visiem spēku turpināt lūgšanu ceremoniju! 


Pēc tam Gurudži aicināja ikvienu pie viņa kundha apli pa aplim skandēt 1008 Mahā Lakšmī vārdus.


Visa lūgšanu ceremonija noslēdzās ar Ārati, kurš ilga vēl stundu, tādējādi viss pasākums beidzās ap 23:00 vakarā. Tā bija piesātināta lūgšanu un nodošanās diena veltīta Dievišķajai Mātei - mīļākajai no mīļākajām, kas vada mūsu gaitas Šrī Pītha Nīlajā visa gada garumā. Mēs visi ar nepacietību gaidījām otru dienu, un mēs pilnīgi noteikti dabūjām, ko gribējām! Sekojiet blogam, lai tuvākajās dienās uzzinātu, kā mums veicās otrās dienas svinībās. 

Oriģinālierakstu lasiet šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru