19.04.14

Lieldienas 2014 - pirmo dienu svinības



Lieldienu svētku dienās pie mums baznīcā notiek ļoti daudz lūgšanu - šeit ir pasākumu grafiks otrajai Lieldienu nedēļas pusei:



Dievkalpojumi notiek visas dienas garumā un rit vairākas stundas, atzīmējot dažādus Jēzus brīžus no Viņa Zemes dzīves.



Matadži Mira un koris visu svētku norisi pavada ar skaistiem dziedājumiem savā īpašajā izpildīšanas veidā.


Mēs jau esam piedzīvojuši dažādas liturģijas un lasījumus par notikumiem un par to, kādēļ Jēzus mira mūsu dēļ krustā. Vairāki priesteri lasīja sprediķus, ieviešot skaidrību un izpratni Jēzus un viņa apustuļu atstātajos vārdos un līdzībās. Visi klātesošie tvēra šos vārdus ar lielu uzmanību.



Gaismas zālē ir novietoti divi ekrāni. Uz viena no tiem tiek atainots lasītais teksts, uz otra - augstas kvalitātes tiešraides video no baznīcas. Šādā veidā ikviens var ērti piedalīties visā notiekošajā.


Procesijai Lielās piektdienas izskaņā katram bija sagatavotas speciālas lampiņas, kuras visi turēja rokās, piedaloties Krusta gājienā, kurā Jēzus ķermenis tika nests apkārt centram.



Tiktāl šī ir bijusi brīnišķīga nedēļa, pārpilna mīlestības un nodošanās uz Kristu un ziedojumu, kuru Viņš upurēja mums visiem. Šobrīd mēs iesākam pēdējo Lieldienu svinību sadaļu ar atjaunotu garu un satrauktās gaidās uz Viņa augšāmcelšanos!

Oriģinālierakstu lasiet šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru