05.03.14

Satsanga Čehijā 3.martā

Satsanga sākās 20:00 un ilga 5 stundas, beidzoties 1:00 naktī. Tajā tika uzdoti vairāk nekā 90 jautājumi par dažnedažādiem tematiem, un uz visiem tiem Svamidži sniedza atbildes. Uz Satsangu ieradās vairāk nekā 240 cilvēku, daudzi no tiem Svamidži satika pirmo reizi.


Piedāvājam nelielus fragmentus no Satsangas:

Kas notiek cilvēkā, kad tas noskūpstījis Svamidži pēdas?

"Ja jums ir iespēja tieši noskūpstīt dievišķa skolotāja pēdas, jums vienmēr ir jālūdz atļauja. Kas notiek, ja jūs lūdzat skolotāju? Viņš savās kājās nosūta noteiktu enerģiju, tādēļ, ja esam pazemīgi, šī enerģija tiek nodota skolniekam."

Kas notiek Dievišķo vārdu skandēšanas laikā?

"Notiek daudz kas. Ja jūs skandējat dievišķos vārdus, jūs, pirmkārt, aizmirstat par sevi. Dievs un Tā vārds ir viens un tas pats. Tiek atmodināta noteikta īpašība. Skandējot un dziedot Dievišķos vārdus, Dievišķais kļūs jums pieejams. Dievs kļūst tuvs un mīļš. Tādā veidā jūs sākat apzināties Viņa saikni ar jums. Dievišķais sāk atmosties jūsos. Un galu galā Dievišķo vārdu skandēšana nomierina prātu un atbrīvo no ego."


Vai Krišnas pāva spalva ir vienkārši rota, vai tai ir kāda apslēpta nozīme?

"Pāva spalva nes sevī dziļu nozīmi - tā simbolizē bezgalību. Tādēļ Krišnas galvu grezno šis rotājums. Viņš pauž: "Skat, es rotājos ar bezgalību!" Kas nozīmē - es esmu aiz bezgalības. Ja Dievs rotājas ar bezgalību, tas nozīmē, ka Viņš ir aiz tās. Tādēļ mēs pēc Viņa tā ilgojamies."

Oriģinālierakstu varat skatīt šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru