20.03.14

Nākamā diena Vrindāvanā

Vēl viena vēstule no Anantas:

"Otrā diena aizsākās mierīgi. Grupai bija paredzēts doties ceļā 10:00 rītā, tā kā visi bija ieradušies, tomēr, sākot iet pa ceļu, mēs atskārtām, ka būtu labāk palikt Ašramā līdz 16:00. Šis Svami lēmums, kā vēlāk izrādījās, dāvāja lielu prieku mums visiem, Ašrama Babadži ieskaitot.

Kad caur vārtiem ienācām atpakaļ pagalmā, Svami ierosināja: "Dziedāsim bhadžanas!" Tā nu visi sāka dziedāt, līdz parādījās krāsas, tad parādījās ūdens un visbeidzot krāsains ūdens..........


Šajā Holi Līlā, kura ilga aptuveni divas stundas, visi laistījās ar krāsu ūdeni, kamēr mēs dziedājām un dejojām.



Svami ar mums spēlējās tā, kā Krišna spēlētos. Smaids no Viņa sejas neizzuda ne mirkli. Tā bija tik brīnišķīga pieredze, ka visas šīs fotogrāfijas spēj nodot tikai mazu daļiņu no prieka un skaistuma, kas valdīja šajā pēcpusdienā Ašramā.


Viņs bija tiks skaists, kad teica mums, ka rozā krāsa simbolizē mīlestību, un pēc tam ļoti mīļi sāka visus, pat dievības Ašramā, nosmērēt ar rozā krāsu :)



Pēc pusdienām mēs devāmies uz Barseinu (Vanabhanu). Tiek uzskatīts, ka te ir uzaugusi Radha. Viņas pils atrodas kalna galā, un mēs veicām Parikrama ap to. Tas bija garš gājiens augšup un lejup no kalna - aptuveni 10km, taču mēs visi bijām skaistas bhavas pārpildīti........



Svami bija ļoti jautrā noskaņojumā, un kalna augšā esošajā Templī mēs RadhasKrišnas priekšā varējām stāvēt, šķiet, mūžību. Kamēr es tā stāvēju, pie manis pienāca Sanjasī, sniegdams kociņu, kura galā bija vates kamolītis. Viņš teica, ka tā ir prasāda no Radhas un kociņā galā esošais prieks bija parfīms, ar kuru tika iesmaržināta Radha.


Mums tika dāvāta Daršanu no viņas Dievišķās smaržas tā, kā Krišna būtu viņu smaržojis. Templis bija ļoti skaists, un mēs sēdējām ar Svami aptuveni 5 minūtes, kamēr Viņs izdalīja mums Prasādu. Pēc tam mēs devāmies atpakaļ uz autobusu."

Oriģinālierakstu lasiet šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru