31.03.14

Šrī Svami Višvananda apmeklē Krišna Balarāmas ISKONa Mandiru Vrindāvanā

2014.gada 25.martā Šrī Svami Višvananda saņēma oficiālu ielūgumu no Vrindāvanas Krišna Balarāmas Iskona  Mandiras Tempļa prezidenta Pankas Gauda Dāsa (Panca Gauda Das) ierasties saņemt Krišnas un Balarāmas Dievību, kā arī visa tempļa kompleksa Daršanu.

Krišna Balarāma Mandira
 Svami tika ļoti silti uzņemts un pavadīts uz Pankas Gauda Dāsa biroju. Panka Gauda Dāsa ir tempļa prezidents, un viņš sagaidīja Svami kā pieņemts un ar cieņu. Iesākumā ar Svami birojā bija tikai daži sekotāji, tomēr pēc pāris minūtēm viss ofiss bija stāvgrūdām pilns, un prezidents jokoja, ka nākamreiz, kad Svami ieradīsies, būs jāierīko lielāks ofiss.


Prezidenta birojā
 Panka Gauda Dāsa laipni piedāvāja Svami izmantot kompleksā ietilpstošās ēkas un lekciju auditoriju, ja Svami kādreiz ierastos vadīt kādu lekciju, kā arī paviesoties uz ilgāku laiku ašramā, kas atrodas aiz galvenā Mandiras kompleksa. Pēc ziedu virteņu, kas tika noņemtas tieši no Dievībām, dāvāšanas, viņš sāka mums izrādīt visu ēku kompleksu.

Uzsākot tūri
 Panka Gauda Dāsa aizveda Svami uz galveno Mandiru veikt Dandavata Pranāmu savam Guru - Viņa Dievišķajai Žēlsirdībai A.S.Bhaktivedanta Svami Šrī Prabhupādam, tā kā Hinduismā ir pieņemts vispirms izrādīt cieņu savam Guru un tikai pēc tam Dievībām. Pēc tam mēs devāmies paklanīties Dievībām un Šrī Gaura Nitai, kurš novietots pa kreisi no Galvenajām tempļa Dievībām. Templis bija pārpildīts. Tempļa prezidents paklanījās Dievībām un atbrīvoja ceļu, lai Svami varētu izrādīt Savu cieņu un paklanīties galvenajām Dievībām - Šrī Šrī Krišnam un Balarāmam, un pēc tam vēl Šrī Šrī Radha Šjāmsundaram, kurš novietots pa labi no Galvenajām Dievībām.

Krišna Balarāma Dievības
Nākamā pieturvieta tūrē bija Šrīla Prabhupādas Samadhi vieta, kurā viņš ir atainots sēžam Samadhi. Viņam par godu ir izveidots marmora memoriāls. Šeit atrodas arī Šrīla Prabhupādas māja, kura šobrīd pārtapusi muzejā, kurā atrodas daudz Šrīlas Prabhupādas personīgo lietu, kuras Viņš lietoja savas dzīves laikā un kuras tagad viņa skolnieki var godāt. Šī ir ļoti skaista piemiņas un pateicības vieta savam Guru, kas ļoti spēcīgi sasaucas arī ar mūsu izjūtām, tā kā mēs dabīgi esam piepildīti ar šo pašu nodošanos un pateicību mūsu Gurudevam.

Šrīla Prabhupādas Memoriāls
Pēc tūres mēs tikām uzaicināti piedalīties Kirtanā, kas notika tieši Šrī Šrī Krišnas Balarāmas priekšā. Svamidži tika pavadīts uz priekšpusi un apsēdināts tieši blakus mūziķiem. Pēc 30 minūšu skanīgas dziedāšanas Svamidži bija jādoas uz citu pasākumu un mēs tikām aizvesti tapakaļ uz Pankas Gauda Dāsas biroju, lai sniegtu noslēdzošās Pranāmas un atvadītos no radniecīgā Vaišnavas.

Kirtana
Oriģinālierakstu lasiet šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru