28.07.14

Atvērto durvju diena Šrī Pītha Nīlajā


Pagājušajā gadā notikušajā Šrī Pītha Nīlaja oficiālajā atklāšanā mēs solījām, ka reizi gadā rīkosim atvērto durvju dienu, lai sniegtu iespēju vietējiem iedzīvotājiem, kā arī interesentiem no tuvākās apkaimes gūt ieskatu, kā ir dzīvot šeit.

Ciemos bija uzaicināts arī rajona priekšsēdētājs Albera kungs, kuru sagaidīja centra vadība un Šrī Svami Višvananda. Viņam tika izrādītas svarīgākās vietas ēkā.


Šajā gadā veiktos pamatīgos būves un pārbūves darbus pat nav iespējams pārlūkot. Pēcpusdienā  Šrī Pītha Nīlajā ieradās Heidenrodas mērs Dīfenbaha kungs. Tas mūs darīja ļoti laimīgus.

Visu dienu mūsu ausis priecēja Tandava, Nikhila un viesmuzikantu spēlētā mūzika
Rīta pusē aptuveni 100 ieradušos viesus Pramods un Pārtha izvadāja ekskursijā pa centru. Tā aizsākās templī, tālāk viesi varēja ielūkoties kapelā, studijā.... tie devās uz ēdamtelpu, kurā pasniedz tikai veģetāru ēdienu, tad nokāpa zemākajā stāvā, lai apskatītu apkures sistēmu, mazgātavu un noslēgumā arī izgāja ārpusē apskatīt dārzu.


Apmeklētāji bija ļoti atvērti, jutās brīvi un nekautrējās uzdot dažādus jautājumus. Piemēram:

Kā jūs finansiāli uzturat centru?
Kādēļ tik jauni cilvēki ierodas šeit un izvēlas dzīvot celibātā?
Vai viņi var doties prom, ja vēlas?
Ko jūs darāt visu dienu?

Lūk, daži no vēl daudziem citiem jautājumiem. Mēs atskārtām, ka viņi bija patiesi ieinteresēti, un bijām priecīgi sniegt atbildes.

Špringenas koris "Cäcilia"
Vakarā koncertu sniedza trīs tuvējās apkaimes kori, kuri bija pieņēmuši mūsu ielūgumu uzstāties - tas bija patiesi brīnišķīgi!

Vīru koris "Liederkranz" no Langenzaifenas
Breithardas katoļu baznīcas koris 
Visi trīs kori -Špringenas 'Cäcilia', Langenzaifenas vīru koris 'Liederkranz' un 'Katoļu baznīcas koris' no Breithardas - izpelnījās skaļus aplausus. Koncerta noslēgumā Svami katram kora dalībniekam uzdāvināja vienu no mūsu mūzikas CD.


Diemžēl lielākajai daļai viesu gāja secen mūsu Bolivudas Disko, tā kā bija jau vēls. Daži palikušie gan lieliski pavadīja laiku!



Vīsbādenes reģiona dienas laikrakstā (Wiesbaden Kurier) tika publicēts raksts, kuru varat apskatīt, sekojot saitei:
http://www.wiesbadener-kurier.de/lokales/untertaunus/heidenrod/offene-tuer-glaubensgemeinschaft-bhakti-marga-in-springen-stellt-sich-vor_14358746.htm


Oriģinālierakstu lasiet šeit

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru