08.05.14

Mahā Lakšmī jagja. Otrā diena.

Otrā diena sākās ar ierastajiem rituāliem - Guru Stotram un Guru pudžu.


Uz laiku, kad ieradās Svami Višvananda, visi kundhi jau bija sagatavoti vel vienai intensīvai Dievišķai Mātei veltītu Jagju dienai.

Otrajā dienā Svami aicināja ikvienu pie sava kundha priekšpusē - atkal tika skandēti 1008 Mahā Lakšmī vārdi, taču Svamidži vajadzēja papildināt apļus ar vēl pāris tā, lai visi klātesošie varētu pabūt pie Viņa galvenā kundha.


Jagja beidzās, kad jau sen bija pagājis ierastais pusdienlaiks (Bhagešrī (Bhagyshri) jautāja Svamidži, vai pasniegt pusdienas, taču Viņš atteica: "Nē, mums vajag gavēt Lakšmī par godu..."). Tās beigās ugunī Mā tika piedāvātas daudz dažādas dāvanas: ziedlapiņas, monētas un brīnišķīgs sari.



Jagjai beidzoties, Svami lūdza visus klātesošos, kuri vēlas, ziedot Lakšmī sudraba un zelta rotaslietas. Nepagāja ne mirklis, kad liela paplāte bija piepildīta ar rotaslietām, kas visas tika dāvātas ugunij.




Kad jagja beidzās, Svami veica Abhišekā jaunajai Lakšmī murti, kura tika atvesta no Čenajas pirms divām nedēļām, gatavojot to uzstādīšanai mūsu templī ašramā. Viņa bija neizsakāmi mīļa un Viņas Mīlestība caurvija visu telti, dāvājot ikvienam klātesošajam piepildījuma sajūtu.


Nākamā pēc programmas bija Pada pudža Šrī Svami Višvanandas pēdām, kuru veica Svami Paranthapa no Dienvidāfrikas. Tā mums bija liela svētība un brīnišķīgs noslēgums divu dienu svinībām.




Beigās Svami teica vēl vienu runu par Lakšmī:

"Lakšmī un Nārajana iet roku rokā, bet viņi nav viens un tas pats. Viņa vienmēr sēž pie Kunga Nārajanas kājām, izrādot Savu nodošanas un atdošanos Kungam - Kunga gribai. Viņa ir vienmēr gatava dāvāt to, ko Kungs. Nejautājot. Šajā aspektā Viņa rāda, kā mums jāatdodas Kungam. Viņa palīdz mums nokļūt pie Kunga Lotosa pēdām, iegūt Viņa žēlsirdību un sasniegt Viņu. Ikviens, kurš lūdz ar tīru sirdi, iegūs Viņu. Viņa ir garīgā bagātība, garīguma dāvātāja."

Procesijas pavadīts Svamidži aiznesa tikko inaugurēto Lakšmī murti uz mūsu templi, kurā Viņu sagaidīja neskaitāmi sekotāji ar ārati un sirsnīgu dziedāšanu.



Diena noslēdzās ar dziļu klusumu un meditāciju kopā ar Svamidži, pārdomājot visu šajās divās dienās piedzīvoto, visu svētību, kuru mēs guvām, kā arī visu Mīlestību, kuru viņš neizsmeļoši dāvā mums pasākumu pēc pasākuma, pēc pasākuma. Visdziļākā pateicība Svamidži un Mahā Lakšmī!


Oriģinālierakstu lasiet šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru