27.12.14

Ziemassvētku svinības ar Šrī Svami Višvanandu

Šrī Svami Višvananda ar nevienam nepielīdzināmu nodošanos veic Jēzus bērniņa murti abhišekā

24.decembrī Šrī Pītha Nīlajā visi gatavojās svinēt Ziemsvētkus kopā ar Šrī Svami Višvanandu. Viņš nosūtīja Tviterī vairākas ziņas ar Ziemsvētku sveicieniem visiem saviem sekotājiem, kā piemēram:

„Es vēlu jums visiem priecīgus Ziemassvētkus! Tā kā Kristus ir dzimis šajā pasaulē, atnesot visiem Dieva mieru, lai Viņa Svētība ir ar ikvienu un ikkatrā atmodina Mīlestību.”

„Novēlu visiem priecīgus Ziemassvētkus! Lai Mīlestības, pacietības un vienotības Kungs svētī jūs visus ar savu Žēlastību un Prieku.”

Šrī Pītha Nīlajas Tempļa murti tika sapucēti atbilstoši Ziemassvētkiem: Ganēša (augšā pa kreisi); šos foto Šrī Svami Višvananda Pats ietvītoja: Mahālakšmī un Nārājana (augšā pa labi), Ladū GopālKrišna (lejā pa kreisi) un Mahālakšmī (lejā pa labi)
25.decembrī Šrī Svami Višvananda atklāja Ziemassvētku svinības, sakot runu un izskaidrojot, kā mums pielietot Ziemassvētku nozīmi savā garīgajā ceļā (tālāk skatiet šī runas fragmentu video Youtube kanālā tīmeklī). Pēc tam Svamidži veica Jēzus bērniņa murti abhišekā. Tā laikā Bhakti Margas koris izpildīja Ziemassvētku korāļus un kristīgās dziesmas. Viņus atbalstīja sekotāji no dažādām valstīm. Tad bērni rādīja Ziemassvētku ludziņu, un visbeidzot katrs varēja saņemt Jēzus bērniņa Daršanu. Rīta programmas izskaņā tika pasniegta Bhakti Margas internacionālā Ziemassvētku maltīte.

Abhišekā Jēzus bērniņam

Katru gadu Ziemassvētku dienas rītā Šrī Svami Višvananda veic abhišekā Jēzus bērniņa murti. Kopš pagājušā gada visiem bērniem, kas viesojas Šrī Pītha Nīlajā, ir ļauts aktīvi iesaistīties šajā ceremonijā.
 
Savā runā Svamidži mums atgādināja: “Kristus ir teicis: ‘Ja vēlaties nokļūt Debesu Valstībā, esiet kā bērni.’ Redziet, bērni nekad nekavējas pie labā vai sliktā. Tie par to ātri aizmrst. Sasniedziet šo nevainību, ko esat nesuši sevī daudzu dzīvju garumā, un nepazaudējiet to.”
Šrī Svami Višvananda un bērni piedāvā Prasādu un Ārati gaismu
 
Bhakti Margas bērni rāda ludziņu 
 
Pēc Ziemassvētku ludziņas nospēlēšanas katrs bērns saņēma Ziemassvētku dāvanu, un Šrī Svami Višvananda Pats izdalīja un aplika bērniem ap kaklu un rokām Tulsi pērlīšu aproces un kaklarotas
 
Bhakti Margas internacionālā Ziemassvētku maltīte
 
Jau vairākus gadus Ziemassvētku maltīti Šrī Pītha Nīlajā gatavo vairākas sekotāju grupas no dažādām valstīm. Katrai grupai iepriekš jāieplāno un jāorganizē kāda savas valsts nacionālā ēdiena pagatavošana.

Šrī Svami Višvananda pārbauda internacionālo Ziemassvētku pusdienu ēdienkarti un dāvā Savu Svētību
 
Šogad Ziemassvētku internacionālo pusdienu ēdienkartē bija iekļauti Krievu Salāti (veģetāra "Siļķes kažokā" versija), Masoor Dal (Lielbritānija), Orecchiette (Itālija), Catchupa (Kaboverde), Alho Frances à Braz (Portugāle), pīrāgi un Silēzijas kartupeļi (Polija), Holandes siers, Rupjmaizes kārtojums no Latvijas un Medus torte (Portugāle). 
 
Mielojoties ar desertu Bhakti Margas ģimene sapulcējās ēdamzālē un guva lielisku iespēju noklausīties stāstus par īpašiem mirkļiem, ar kuriem dalījās sekotāji un skolnieki, kas bija piedzīvoši pirmos Bhakti Margas soļus kopā ar Šrī Svami Višvanandu.

Spilgtākie fragmenti no Šrī Svami Višvanandas runas

Kamēr Kristus nav piedzimis jūsu sirdī, jūs joprojām meklējat Viņu un ilgojaties pēc Viņa… Jēzū Kristū mēs redzam divas īpašības – Viņa lēnprātību un pazemību. Viņa prāts nebija vērsts uz sāncensību, lai parādītu pasaulei Savu diženumu. Nē. Viņš ir dižens, jo Viņam nav vajadzības to kādam pierādīt. Visa Viņa dzīve bija kalpošana. Kalpošana atspoguļo pazemību. No paša sākuma - kā Viņš piedzima, līdz pašām beigām - kā Viņš atstāja šo pasauli, tā bija dzīve izdzīvota pilnīgā pazemībā, ļaujoties Dieva gribai. Un šo divu Viņam piemītošo īpašību dēļ Viņu atceras - lai gan pagājuši jau divi tūkstoši gadu, mēs joprojām svinam Viņa dzimšanas dienu. Un līdz pat šim laikam cilvēki joprojām svin Jēzus dzīvi… ja jūs paņemsiet no Jēzus šīs divas īpašības, kuras padarīja Viņu par Kristu - Viņa lēnprātību un Viņa pazemību - jūs redzēsiet, ka tas ir jūsu spēks. Taču tas nav tāds spēks, kas liks jums justies lepniem vai augstprātīgiem, jo šajā stāvoklī lepnība un augstprātība izgaist. Pazudīs arī sāncensība, kas jums piemīt garīgajā ceļā.

Kristus ir dzimis silītē. Tas ir ļoti simboliski. Dievišķā māte reprezentē cilvēka sirdi, kura ilgojas pēc Dieva, kura sajūt Dievu. Kas vēl, ja ne jūsu sirds, var sajust Dievu? Jūsu prāts nevar aptvert Dievu! Jūsu prāts nevar saprast, nevar aptvert pat daļiņu no Viņa. Taču nokļūstot savas garīgajā sirdī, jūs varat uztvert Dievišķo, varat Viņu sajust. Tad mēs redzam, ka Jēzus ir dzimis, vai ne? Tā ir atklāsme. Kristus ir jauna atklāsme jūsos, jūsu labestības atklāsme, Dieva atklāsme, nevis ārpusē, bet jūsos iekšā atklājas Dievs. Tā notiek, kad Viņš piedzimst. Jūs neuztverat Viņu ārpusē, Jūs sajūtat Viņu sevī, savā sirdī.
 
Redziet, gani... Ikviens ir izdzīvojis neskaitāmas dzīves. Daudz dzīvju jūs esat gaidījuši atbrīvošanu. Gani simbolizē gara modrību, apzinātību, apjausmu par to, ko jūs esat meklējuši daudzu dzīvju garumā. Tā ir reti sastopama iespēja – atrasties pie Skolotāja Pēdām. Lūk, tāpēc eņģeļi sauca: „Nāciet! Ir dzimis Viņš, kuru jūs tik ļoti gaidījāt! Nāciet un saņemiet pestīšanu! Atmodiniet savu sirdi!” Kas tajā brīdī notika ganu sirdīs? Tajās sajaucās apjukums, pārsteigums, prieks, bailes, tās pārņema dažādu domu un sajūtu jūklis, līdz viņi nonāca aci pret aci ar bērnu, līdz viņi saskārās aci pret aci ar realitāti, to realitāti, kas izaicina prātu. Un realitāte atklājas tad, kad sirds ir pilnībā ļāvusies.


Kad ļaujamies Dievam, kļūstam lēnprātīgi un pazemīgi, pārtopam no parasta cilvēka Kristū. Tāpēc Viņš varēja teikt: „Ko es esmu darījis, jūs vēl vairāk varētu izdarīt.” Jo Jēzus apzinājās, ka tas, kas ir Viņā, mīt arī katrā cilvēkā, un Viņš bija atnācis cilvēcei par to atgādināt. Viņš tapāt bija pilnīgi pārliecināts, ka tie, kurus Viņš uzrunāja, bija spējīgi. Dievs tos bija sūtījis pie Viņa, lai Viņš tos vadītu, un Viņš tos vadīja, jo zināja, ka viņi to spēj. Viņiem piemīt šis spēks, un viņi to bija pilnīgojuši daudzu dzīvju garumā. Pateicoties šai žēlastībai, pateicoties šiem uzkrātajiem nopelniem (punya), viņiem ir krietni uzkrājumi debesu bankā. Tādējādi, pateicoties debesu bankas pilnajam kontam, viņi varēja nonākt saskarsmē ar Jēzu Kristu. Un, pateicoties krietnajam uzkrājumam šajā bankas kontā, jūs sēžat šeit. Tā ka jūs esat ļoti bagāti. Neaizmirstiet par šo bagātību, šo dārgumu, kuru nesat sevī, jo tāpat, kā visam ir sākums, visam ir arī beigas. Tāpēc neļaujiet tam izbeigties… netērējiet laiku, kļūstot depresīvi un nelaimīgi! Izmantojiet to, būdami priecīgi, un dariet citus laimīgus un priecīgus. Tad laiks dāvās tā augļus. Ja Dievs ir pasaucis jūs uz garīgā ceļa, pat ja tas ir ļoti sarežģīts, esiet stipri! Esiet pazemīgi. Un, kā jau es teicu, esiet lēnprātīgi, kā visi Skolotāji. Neuzskatiet izaicinājumus par kaut ko sliktu. Ziniet, ka katrs dzīves mestais izaicinājums, ko izturat, padara jūs stiprākus. Un kad kādam dzīvē būs līdzīgs izaicinājums, jūs varēsiet šim cilvēkam palīdzēt to atrisināt, vai ne?

Tā kā Kristus ir piedzimis, ļaujiet Viņam atmosties savā sirdi, lai Viņš dzimst ne tikai šodien, bet satieciet Viņu katru dienu jūsu sirds dziļumos. Tur jūs Viņu satiksiet, skatīsiet Viņu vaigā, jūs Viņu apzināsieties, jūs iemācīsieties mīlēt tā, kā mīlējis Viņš." 
 
 
 
Oriģinālrakstu lasiet šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru