04.01.15

“Jaunā laikmeta atmoda.”

Paziņojums par jaunu Bhakti Margas logo

Tā kā Bhakti Marga tuvojas savas desmitgades jubilejai, ir pienācis laiks jaunai pārmaiņu ērai. Bhakti Marga vienmēr pastāvējusi par Dieva Mīlestības vienotību, paceļoties pāri reliģijām un apvienojot cilvēkus visā pasaulē.

Tagad vairāk kā jebkad agrāk ir pienācis laiks pārmaiņām –iekšējām un ārējām. Mūsu misija un mērķis ir būt šo pārmaiņu priekšgalā, ievadot jaunajā mīlestības un garīgās izaugsmes laikmetā, kas pasaulei ir tik ļoti nepieciešams.

Šādu domu vadīts Šrī Svami Višvananda ir izlēmis, ka Bhakti Margas logo ir jāmaina, lai atspoguļotu pārliecību par pārmaiņām un garīgo atmodu.

Jaunā logo nozīme. 
Baltais zirgs simbolizē transformāciju un jaunu sākumu. Tas apzīmē atgriešanos no tumsas uz gaismu, ceļojumu no prāta uz sirdi. Viens no visatpazīstamākajiem baltā zirga simboliem atrodams indiešu šastrās, kas vēsta, ka Kalki – desmitais Mahā Višnu avatārs – ieradīsies jādams baltā zirgā, līdzi nesot jaunas dienas ausmu un iezīmējot Kali jūgas beigas. Tieši šādu transformāciju un attīstību Šrī Svami Višvananda vēlas šajā pasaulē, un Bhakti Marga pievienojas šai vēlmei, izrādot to ar jaunā logo palīdzību. Iepriekšējais logo kalpoja mūsu apvienošanai. Mēs ticam, ka jaunais logo kalpos, lai mūs kā vienu lielu ģimeni paceltu un vestu pretī Dieva Mīlestībai.

Logo elementi.
Tāpat kā iepriekš pieminētais baltais zirgs, jaunais Bhakti Margas logo ietver arī citus pieminēšanas vērtus elementus.Tā iekšdaļā mēs tagad esam iekļāvuši arī Bhakti Margas un Šrī Sampradājas mahā mantru „OM Namo Narayanaya“. Dieva vārds ir pati lielākā un spēcīgākā dāvana, kas dota, lai šajā laikmetā sasniegtu garīgu atbrīvošanu. Ja mēs patiešām ievadām jaunajā laikmetā, tad mēs vēlamies parādīt, kā tas paveicams – ar pastāvīgu un mīlošu Dieva Vārdu skandēšanu.

Apļa ārpusē esošajās ziedlapiņās tagad jūs varat redzēt dažādus logo un simbolus, kas reprezentē vairākus Bhakti Margas aspektus. Piemēram: Ātma Krijas Jogas, OM Hīlinga, Vienkārši Meditācijas un Mantras Projekta logo, jo šīs ir galvenās tehnikas un prakses, ko devis Svamidži pirmajā Bhakti Marga dekādē. Jūs ieraudzīsiet arī meditācijas un lūgšanu simbolus, kas atspoguļo mūsu dzīvesveidu, garīgo ceļu, kuram esam izvēlējušies sekot mūsu Satguru vadībā. Pasaules reliģiju simboli, kas atradās iepriekšējā Bhakti Margas logo centrā, arī atrodas uz apļa ārpusē esošajām ziedlapiņām. Bhakti Marga vienmēr pastāvēs par reliģiju apvienošanos, un jaunais logo turpinās norādīt uz šo nostāju. Atlikušās piecas ziedlapiņas logo augšpusē ataino Bhakti Margas Tilaku, Kunga Narājanas Šankhu un Čakru, kā arī Viņa mūžīgos bhaktas un kalpus – Garudu un Hanumānu. Tie kalpo kā mūsu Guru Paramparas (skolotāju līnijas) simboli – līdz šim svarīgakie Bhakti Margas elementi. Tikai godājot Guru, mēs jebkad spēsim sasniegt savus mērķus. Šie simboli kalpos kā atgādinājums par to arī nākamajām paaudzēm.

Visbeidzot, baltais zirgs atainots parādāmies no lotosa zieda. Lotoss garīgumā ir plaši lietots simbols, ko izmanto labiem mērķiem. Tas aug muklājos un purvainās vietās, tomēr tā ziedi ir skaisti un tīri. Ar šādiem pašiem škēršļiem saskaramies arī mēs. Mēs dzīvojam ilūzijā un tumsā, un mūsu vienīgā vēlēšanās ir pārvērsties Dieva Mīlestības gaismā. Bhakti Marga staros cauri pasaules tumsai kā lotosa zieds. Šrī Svami Višvananda būs vienmēr klātesošs, lai turētu mūsu rokas šajā ceļojumā, tomēr pirmais solis ir jāsper mums pašiem. Sadosimies rokās kā viena liela, atkal apvienojusies ģimene un iesāksim šo jauno mīlestības laikmetu kopīgi kā viens vesels, mūsu mīļotā Satguru Šrī Svami Visvanandas mūžīgā vadībā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru