03.12.14

Mahavatāras Krija Babadži Svētība


30. novembrī mēs ar Šrī Svami Višvanandu Šrī Pītha Nīlajā svinējām Babadži dienu (apskatiet bloga beigās nelielu video no svinībām). No rīta Viņš ietvītoja šādus tvītus, radot noskaņu turpmākai dienai: “Priecīgu Babadži dienu! Šī ir diena, kad Babadži izlēma mūžam palikt šajā pasaulē, atdodot Sevi Realizācijai, lai visi spētu realizēt sevi.”; “Džei Babadži! Džei Babadži! Džei Gurudev! Tikai tava Žēlsirdība var visiem likt aptvert, kas tie patiesībā ir. Izlej to pār visiem, kas pēc tās ilgojas. Tā ir mana lūgšana tev.”


Vakarā savas runas sākumā Šrī Svami Višvananda atklāja mums, ka Viņš pa dienu ir bijis kopā ar Mahavatāru Babadži. Gurudži teica: “Viņš sūta savu Svētību jums visiem, patiesībā visiem, ne tikai jums, kas esat šeit, bet visiem visā pasaulē. Šī ir diena, kuru bieži cilvēki jauc, jo maldīgi pieņem, ka tā ir Babadži dzimšanas diena, ne tā? Tā nav Babadži dzimšanas diena. Patiesībā tieši šajā dienā Babadži izvēlējās uz visiem laikiem palikt šajā pasaulē klātesošs. Tas ir solījums, kuru Viņš deva Savai māsai, ka Viņš būs mūžam klātesošs".

Tātad šodien ir piemiņas diena. Diena, kad atceramies ar pateicību. Ar pateicību tādēļ, ka Viņš ir uzmeklējis jūs, lai kur arī jūs neatrastos. Pateicība par Viņa Žēlsirdību, ka pazīstat Viņu. Pateicība par to, ka Viņš ir dāvājis jums visiem Kriju. Tādējādi šī ir diena, kad izpaust pateicību Mahavatārai Babadži.”


Mahavatārai Babadži veltītās lūgšanas iekļāva Stotras Guru Padukām  skandēšanu; Kalaša pudžu & homu; Guru Gītas skandēšanu; Mahavatāras Babadži murti veiktu abhišekā; Ārati, kuram sekoja kopīga Ātma Krija Jogas prakse.


Stotras Guru Padukām skandēšana



Stotra Guru Padukām, kas zināma arī kā Guru Paadukabhyam, ir Ādi Šankarāčarjas sarakstīta dedzīga lūgšana. Tā slavina Guru Sandales (Padukas), kas tiek simboliski uzskatītas par “laivu, kas palīdz pārpeldēt nebeidzamo dzīvju okeānu”. Šīs lūgšanas skandēšana sagatavo Guru Žēlsirdības saņemšanai.


Kalaša pudža & homa

Pēc Stotras Guru Padukām Šrī Svami Višvananda nodziedāja divas Guru bhadžanas: "Sharanam Sadguru Sharanam" un "Gurudev Mere Dātā Mujko Aisa Varde". Tikmēr citi Bhakti Margas Svami sāka veikt Kalaša pudžu un homu. Visu vakaru Šrī Svami Višvananda bija ļoti meditatīvā noskaņojumā, tādēļ laiku pa laikam Viņš vienkārši pārtrauca dziedāšanu. Ikreiz, kad tas notika, kāds no Bhakti Margas dziedātājiem pārņēma bhadžanas vadību.

Visu vakaru Šrī Svami Višvananda bija ļoti meditatīvā noskaņojumā

Guru Gītas skandēšana

 
 Kad Šrī Svami Višvananda sāka dziedāt Guru Gītu, Viņš sniedza komentāru šim pantam:

Haṁ bījam saḥ śaktiḥ kroṁ kīlakam
Śri guruprasādasiddhayarthe jape viniyogaḥ

Haṁ bījam - tā ir Guru bīdžmantra. Ja saprotat vārdu Haṁ, sapratīsies Guru vārdu. Tādu, lūk, noslēpumu tas glabā. Tas glabā paša Sohaṁ noslēpumu. Lai saprastu Haṁ, jums jāsaprot Skolotāja Žēlsirdība. Bez Solotāja Žēlsirdības nekas nav iespējams, tādēļ ka tā ir Šaktī - saḥ śaktiḥ. Tas, lūk, šeit teikts - Haṁ – Guru ir visu mantru Šaktī. Ja saprotat to, jūs ilgosieties vienīgi pēc tā - saņemt Skolotāja Žēlsirdību.

Šrī Svami Višvananda rakstīja kādā no Saviem tvītiem: "Guru Žēlsirdība ir viss, kas jums nepieciešams, nekas vairāk. Džei Mahavatāra Babadži ki Džei!"
Haṁ bījam saḥ śaktiḥ kroṁ kīlakam - šis ir brīnums, kuru Viņš glabā; Śri guruprasādasiddhayarthe jape viniyogaḥ - skandējiet šo mantru, lai sasniegtu Skolotāja Žēlsirdību.


Mahavatāras Babadži murti abhišekā 
Šrī Svami Višvananda veica Mahavatāras Babadži murti abhišekā

Šrī Svami Višvananda vēlāk naktī ietvītoja: "Lūgšanu laikā enerģija pieauga, Mahavatāra Babadži klātbūtne abhišekā laikā bija ļoti spēcīga, dāvājot svētību visiem Krijas sādhakiem."
Izlējis daļu Kalaša ūdens pār murti, Šrī Svami Višvananda ar atlikušo ūdeni no Kalaša svētīja pārējās uz altāra esošās murti, visus Svami un Svamini, pilnos brahmačārī un brahmačārinī, kā arī visus Krijas sādhakus.


Ātma Krija Jogas prakse


Pēc Ārati Šrī Svami Višvananda lūdza visus Krijas sādhakus palikt zālē un kopīgi veikt vakara praksi. Pēc tam Viņš teica: “Ziniet, ka lūgšanu laikā Mahavatāra Babadži bija šeit, tādēļ Krija, ko veicat, saņem Viņa svētību un Žēlsirdību. Ziniet, ka Viņš mīt jūsu sirdī, tādēļ Viņa dāvātā svētība ir tam, lai Viņa svētība  un Viņa Žēlsirdība pamostos jūsos un vadītu jūs.”



Spilgtākie fragmenti no Šrī Svami Višvanandas runas par Mahavatāru Babadži 

  
"Tā nu šodien mēs svinām šos svētkus, jo tie ir ļoti labvēlīgi. Tas ir ļoti mīloši un gādīgi, ka Mahavatāra Babadži izvēlējās būt par Džagadguru - visu Guru - visa Visuma Guru. Viņš to nedara, lai saņemtu pateicību, Viņš to nedara slavas kāres dzīts, vārda dēļ - nekā tamlīdzīga. Viņš veic Savu darbu klusiņām. Viņš sagatavo Savus mācekļus, Savus studentus, un Viņš nosūta tos atpakaļ pasaulē. Diži skolotāji, diži svētie ir bijuši Viņa mācekļi, un tie ir atstājuši savu nospiedumu šajā pasaulē. Kā teikts Guru Gītā - Džagadguru ir visu Guru Guru. Viņš pilnīgi noteikti nav sasniedzams vienkāršiem cilvēkiem, kas nozīmē, ka bez Viņa Žēlsirdības neviens Viņu nevar iepazīt, savukārt ar Viņa Žēlsirdību Viņš paver ceļu, lai Jūs varētu pietuvoties kādam no Viņa bhaktām, bet jūs nevarat Viņu satikt tieši. Ļoti reti Viņš ir ļāvis Sevi satikt parastiem cilvēkiem. Un ļoti reti Viņš ir arī sniedzis šo iespēju. Tik, cik pazīstu Viņu personīgi, Viņš devis šo iespēju 75 cilvēkiem, kas dzīvo ar Viņu. Tie bija 52, bet tagad šis skaitlis ir nedaudz pieaudzis.”


“Laiks ir šīs pasaules valdnieks - tas valda pār ikvienu, un no tā ir atkarīgi visi. Tas pastāvīgi mainās. Tādēļ dažākārt jūs uzsākat kādu lietu, bet jūs nezināt, kāds būs rezultāts. Jūs varat uzbūvēt lielu sapņu pili, tomēr, kāda būs realitāte, zina tikai Pats Kungs, un Viņš visu dara tikai tad, kad tam ir pienācis īstais laiks. Viņš šķir, un Viņš vieno. Tam jūs visi esat gājuši cauri neskaitāmas dzīves, lai atkal tiktu apvienoti šeit un svinētu Mahavatāras Babadži dienu. Pazīt Mahavatāru Babadži nav nejaušība. Varbūt jūs teiksiet:  “Ak, jā, es nejauši uzdūros grāmatai "Joga autobiogrāfija", es par to izlasīju.” Nē, tā nav nejaušība. Tā ir Skolotāja Griba. Babadži ir bijis šeit vairāk kā 5000 gadus, un tādēļ daudzi ir saņēmuši Viņa svētību - apzināti vai neapzināti. Tā ir svētība pazīt Viņu un Žēlsirdība zināt par Viņu.”


“Laiks ir pasaucis jūs šeit, un tas ir pareizs. Jums nebija nedz mazākas izvēles iespējas, tādēļ, ka šī ir vieta, uz kuru jūs ir pasaucis Skolotājs. Viss, kas jums jādara - jums no visas sirds jāpieņem Skolotāja griba un jāatdodas tai. Viņš nelūdz jūs pamest ārpasauli, kas jums pieder. Viņš tikai lūdz jūs mainīties. Tādēļ Viņš ir jums dāvājis Kriju. Ko Krija dara? Cilvēki domā, ka tie ir vienkārši normālas cilvēciskas būtnes, ne tā? Bet Krija pārvērš jūs no vienkāršas cilvēciskas būtnes Dievišķā, lai atgādinātu jums par jūsu iekšējo dievišķību. Tā dēļ ir atnākuši visi dižie Skolotāji. Ar Savu vadību Viņš tos ir aizvedis palīdzēt cilvēcei. Šādi visus šos tūkstošus gadu Viņš klusītēm ir veicis Savu darbu. Ir jocīgi redzēt tādu diženu Būtni kā Viņš - piecu tūkstošu gadu garumā Viņš būtu varējis Sevi pasludināt par  ļoti varenu, un esmu pārliecināts, ka visi skrietu pie Viņa, ja vien Viņš būtu pieejams. Viņš būtu varējis Sevi pamatīgi izreklamēt, bet tāds nav Viņa mērķis, tāda nav Viņa dharma. Viņš klusītēm mīt sirdī. No sirds Viņš novirza iekvienu tur, kur tam jābūt - tieši tāpat, kā Viņš visus jūs ir atvedis šurp. Lūk, šādi Viņš valda, kontrolē Savu bhaktu. Viņš parūpējas par Savām aitām kā labais gans. Bet kā Džagadguru Viņš neatklāj Sevi. Ļoti reti Viņš atnāks pie jums sapnī, iespējams, vīzijā, bet parasti Viņš tā nedara.”

"Babadži nav tā vienkārši pieejams, jūs nevarat vienkārši doties uz Himalajiem, iziet tiem cauri un teikt: ‘Sveiks, Babadži kungs, kā tev klājas?’ Nē, tā tas nenotiek. Ja Viņš neizvēlas sevi atklāt, Viņš to nedarīs. Daudzi diženi svētie ir centušies Viņu sastapt, bet Viņš tiem nav Sevi parādījis. Ramanudža Āčarjam Viņš dāvāja tikai nelielu mirkli. Tas nozīmē, ka Viņš sastapa Ramanudža Āčarju tikai uz 5-10 minūtēm. Tas arī viss! Un tas viņu izmainīja. Tādēļ es arī jums teicu - jums ir ļoti paveicies, ka varat kaut vai tikai kalpot  Viņam, ka zināt par Viņu, ka praktizējāt to, ko Viņš ir devis. Kādēļ Viņš ir devis šo praksi? Tādēļ, ka Viņš vēlas, lai jūs nokļūtu atpakaļ pie savas sākotnējās būtības. Lai tas, kas gadu desmitiem un pat simtiem ir dusējis jūsos apslēpts, varētu atkal tikt atmodināts. Tā ir Realizācija.”


“Ienirstiet dziļi jūsu sirds okeāna dzīlēs, un jūs redzēsiet, ka visam dzīvē notiekošajam ir jēga. Katrai pieredzei, ko esat izdzīvojuši, piemīt jēga. Pilnībā. Pateicoties tām, jūs atrodaties šeit. Ne tikai šeit, bet gan visā pasaulē, visas bhaktas, visi, kas praktizē Kriju jebkurā no skolotāju līnijām – tādēļ, ka Viņš ir dāvājis Kriju dažādiem Skolotājiem, saskaņā ar laiku, kādos tie dzīvojuši, Viņš ir dāvājis dažādu veidu Krijas. Tā ir Žēlsirdība, kuru Viņš dāvājis šai pasaulei, būt tuvu cilvēkiem, kas pieliek piepūli no savas puses. Tādēļ, ka, ja jūs nepiepūlēsieties, jūs nenovērtēsiet to, ko jums dod, tad jūs tam nepiešķirsiet nozīmi. Tādēļ Mīrabai teica, ka tad, kad Guru dod kaut ko, tas ir pats vērtīgākais dārgums. Ja nezināsiet, kā to glabāt, jūs to pazaudēsiet. Savukārt, ja mācēsiet to noglabāt, tas atpestīs jūs. Tā būs jūsu Realizācija. Tas jūs pa taisnāko ceļu aizvedīs pie jūsu Dievišķās Būtības.Un šī ir Žēlsirdība, kuru Viņš caur Kriju ir izlējis pār cilvēkiem. Un šoreiz Viņš ir izvēlējies iedvest Krijā bhakti saldmi, tādēļ ka cilvēki ir aizmirsuši bhakti. Cilvēki ir aizvirzījušies no nodošanās. Cilvēki ir tik ļoti ieslīguši prātā, ka aizmirsuši par sirdi. Tādēļ ar Ātma Krija Jogu Viņš mudina atkal atmodināt, atmodināt šo Mīlestību. Nevis virspusējo mīlestību, bet atmodināt šo dziļo ilgošanos pēc Dievišķā. Un tiklīdz jums piemitīs šī dziļā ilgošanās, jūs nonāksiet no prāta sirdī, kur glabājas Viņa vadība un Viņa svētība, tādēļ ka, saņemot iniciāciju, jūsos tika aizšķilta aizdedze. Saņemot Šaktipātu, skolotājs - veicot Šaktipāta nodošanu, tāpat notiek visas enerģijas nodošana jums, un tā ir kā aizdedze, kas tiek aizšķilta, kas uzliesmo. Bet ja jūs turpināsiet bremzēt mašīnu un vienlaikus nospiedīsiet akseleratoru, mašīna apstāsies uz vietas. Ziniet, šīs bremzes ir prāts, no kurām jums jāatbrīvojas. Tad jūs virzīsieties uz savu patieso dharmu, savas Ātmas dharmu. Un tas viss ir iespējams tikai ar Guru Žēlsirdību.” 




Oriģinālierakstu lasiet šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru