09.12.14

Vienreizējā Žēlsirdība satikt Šrī Svami Višvanandu - dzīvojoša Guru aspekti


Katram, kas satiek Šrī Svami Višvanandu, ir savs brīnišķīgs, neaprakstāms un ne ar vienu citu nesalīdzināms stāsts, kā tas uztver neizbēgamā ceļa, kas vedis pie tikšanās, izvīšanos acu priekšā. Un Šrī Svami Višvanandam, kā jau Satguru (Patiess Guru, kas ved katru dvēseli uz Dieva-Realizāciju), arī ir īpašas un neatkārtojamas attiecības ar katru, kas atnāk pie Viņa.


Šis raksts “Vienreizējā Žēlsirdība satikt Šrī Svami Višvanandu - dzīvojoša Guru aspekti” aizsāk ierakstu sēriju, kas balstīti uz stāstiem par savu pieredzi, kuros dalījās pieci dažādi cilvēki pēdējās, 29.novembrī Šrī Pītha Nīlajā notikušās Daršanas laikā.  Katrs raksts atklās citādāku Šrī Svami Višvanandas kā dzīvojoša Guru aspektu.


Šrī Svami Višvananda nemitīgi uzsver sava Guru satikšanas nozīmi katra mūsu dzīvē. Tālāk varat izlasīt dažas rindkopas ar Viņa vērtīgajiem vārdiem par šo tēmu, kas izvēlētas no Viņa sniegtajiem komentāriem par Guru Gītu:

- “Tā nav nejaušība, ka Dievs ir izlēmis uzvest jūs uz garīgā ceļa vai novietojis jūs kāda noteikta Guru paspārnē. Tās ir ilgtermiņa attiecības, kas aizsākušās jau kopš pasaules radīšanas brīža.”

- “Pats Krišna ir teicis Bhagavadgītā: ‘Es esmu iemiesojies Guru. Ar Manu Žēlsirdību Guru nonāk uz Zemes. Un ar Manu Žēlsirdību mācekļi tiek aizvesti tur, kur viņiem ir jābūt’. Tāpat Pats Kristus ir teicis: ‘Es esmu atnācis pēc savām aitām. Es esmu atnācis pēc sava gānāmpulka.’ Tādēļ, lai kur arī kāds neatrastos, Guru meklēs un piesaistīs mācekli.”

- “Kad kāds atpazīst savu Guru, sirdī pamostas citāda veida prieks, un šis prieks ir mūžīgs. Pat, ja bhakta neizjūt katru mirkli vienādi spēcīgi šo prieku sava prāta dēļ, vai savas tobrīdējās atrašanās vietas materiālajā pasaulē dēļ, tomēr šis prieks, kuru dvēsele izjuta, satiekot savu Guru - šis prieks ir mūžīgs. Tas vienmēr paliks jūsu sirdī, un ik reizi, kad bhaktas prāts tiek vērsts uz iekšpusi, iegrimstot sevī, lai satiktu Guru, atkal atmostas tas pats prieks.”

- “Kad atrodat savu Guru, Guru kļūst jūsu māte, jūsu tēvs, jūsu attiecības, jūsu Dievs.”


- “Guru neatrodas tikai šeit - redzams acīm ārpusē. Viņš dod jums sādhanu, ko veikt; kad meditējat, Viņš sēž jums iepretim; un jūsu dziļajā sadhanā, Viņš ir tas, kas mūžīgi ved jūs.”

- “Tikai pateicoties Guru Žēlsirdībai, jūs spējat uztvert Mīlestības Gaismu, Patiesu Mīlestību. Nevis vienkārši parastu mīlestību, bet gan Mīlestības dzelmi.”

- “Guru kļūst par magnētu, kas piesaista visus un tur cieši kopā, veidojot vienu lielu ģimeni. Tas notiek tikai ar Guru Mīlestību.”



- “Guru ir zināšanu nesējs, un Viņš zina, ko dot, kam dot un kā darboties.”

- Guru nolaižas no tā līmeņa, kurā atrodas, lai būtu vienā līmenī ar parastajiem cilvēkiem, lai tie saprastu Viņu.”

- “Tikai ar Guru Žēlsirdību, tas, kas ir atdevies, saņem to, kas tam vajadzīgs - ne savam personīgajam priekam, bet gan savai atpestīšanai.”


- “Lai kur arī jūs atrastos, Skolotājs ir saiknē ar jums. Viņu neierobežo laiks un vieta, tādēļ, ka Skolotāji atrodas ārpus laika un vietas robežām. Viņš mīt dziļi jo dziļi jūsu sirds dzelmē. Un ja jūs spējat uztvert savu Guru mītam jūsu sirds pašā viducī, jūs redzēsiet - lai kur jūs būtu, Guru ir ar jums.

- “Guru, žēlsirdības vadīts, atnāks vienmēr. Guru vienmēr izvēlas atrasties šeit - līdz pat pēdējais skolnieks, pēdējais bhakta iekļūst Vaikunthā. Tā ir Žēlsirdība, Guru žēlsirdība. Pat, ja tas nenotiek vienas dzīves laikā, tas notiks citā dzīvē. Guru vienmēr atradīs ceļu. Pat, ja Guru  neinkarnējas – tādēļ, ka ļoti bieži cilvēki domā šādi: ‘Labi, es nevaru to paveikt šajā dzīvē, es to paveikšu nākamajā. Viņš atnāks vēlreiz.’ Ja jūs iemiesojaties 100 reižu, vai Guru jūsu dēļ iemiesosies 100 reižu? Nē! Tomēr no Visaugstā, no citas augstākās dimensijas Guru vadīs šo cilvēku viņa dzīvē.


 Lūk, šajā rakstu sērijā iekļauto stāstu nosaukumi, kas turpmāk tiks publicēti šajā blogā:

- Foršākais Guru
- Viltīgais Guru
- Vismīļākais un līdzjūtīgākais Guru
- Gādīgais un devīgais Guru
- Guru testi. Maijas pavēlnieks
 Oriģinālierakstu lasiet šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru