17.11.14

Šrī Svami Višvananda sniedz "dinamisku Daršanu"


Prāgā notiekošās Daršanas zālei vakara gaitā pildījās ar cilvēkiem un Daršana ritēja savu ierasto gaitu - Šrī Svami Višvananda sēdēja krēslā zāles galā. Taču pēkšņi Gurudži piecēlas un teica: "Nāciet, es dāvāšu Daršanu citādāk."

Cilvēki abās rindās tika lūgti atkātpies un pagriezties ar seju vienam pret otru. Gurudži sāka dāvāt Daršanu, pieceļoties un pieejot pie katra rindā esošā cilvēka. Kopā ar Viņu no cilvēka pie cilvēka staigāja grupa ar asistentiem, kuri turēja un pasniedza visas Daršanai nepieciešamās lietas: čandanu, saldumus, vibhuti un dvieli.


Gurudži ne tikai varēja dāvāt Daršanas svētību ātrāk un ērtāk, bet pati Daršana šķita citādāka. Pat pats Gurudži priecājās, cik jauka bija bijusi pēc sajūtām šāda Daršana.


Visi pēc tam pauda savu prieku par to, cik ļoti viņi izbaudīja jauno Daršanas veidu - īpaši tādēļ, ka Svamidži pabija dažādās vietās telpā, tādējādi esot tuvāk cilvēkiem.


Tālāk bija paredzēta Daršana Bratislavā, un Svamidži atkal sniedza "dinamisko Daršanu", norādot, ka, iespējams, tādā veidā Daršanu Viņš sniegs regulāri - īpaši tad, kad Daršanu saņemt būs ieradies liels skaits cilvēku.

Vēlāk mēs uzzinājām, ka Gurudži bija lūdzis Krišnam citu Daršanas sniegšanas veidu - tā, lai mazāk ciestu Viņa mugura. "Un tad ideja par šādu Daršanas veidu vienkārši uzzibsnīja man acu priekšā," piebilda Gurudži.

Oriģinālierakstu lasiet šeit.












    

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru