13.11.14

Septiņas dienas Paradīzē - Šrī Svami Višvananda viesojas Belingamā Vašingtonā, ASV

Pēc mēnešiem ilgas plānošanas un gatavošanās sapnis piepildījās 28.oktobra - ortdienas - pusnaktī, kad maza sekotāju grupiņa Belingamā, Vašingtonā (Bellingham, Washington) sagaidīja Gurudži atgriežamies ASV pēc 6 gadu pārtraukuma.







Viņš tika sagaidīts ar platiem smaidiem, ar entuziasma pilniem rokas mājieniem un ar "OM Namo Nārājanaja" skandēšanu; pēc tam aizvests uz Varahi un Kailaša mājām, lai iekārtotos brīnišķīgām nedēļu garām svinībām.


Pie tempļa tieši pirms Svamidži atbraukšanas pilnīgi nesezonā uzziedēja ābele
Kāds pašmāju sekotājs teica: "Tā ir brīnumaina pieredze - atpazīt savu Guru pirmo reizi. Kad lidostā mūsu acu skatieni sastapās, es zināju, ka mana sirds nekad nebūs tāda, kā agrāk. Viņš ir izmainījis mani, atvērdams sirdi ziedlapiņu pa ziedlapiņai kā rozes ziedu."

Ceturtdien 180 cilvēki tika lutināti ar 3,5h garu Satsangu un negaidītu Daršanu.





Aptuveni puse no klātesošajiem bija ieradušies no citurienes: no Vācijas, Jaunanglijas, Meksikas, Floridas, Havajas, Kalifornijas un Kanādas. Cita starpā Svami runāja par Mīlestību kā varenāko spēku visā Visumā un pastāstīja fabulu vēstošu par to, cik svarīgi ir koncentrēties uz mūsu saikni ar Dievu un labo tā vietā, lai vērtētu citus. Mēs turpinām saņemt atsauksmes par to, cik spēcīgi saviļņoti ir visi, kas piedalījās šajos pasākumos, atzīdami, ka kaut kas viņos iekšā ir nopietni mainījies. 





Ciemiņiem no tālienes un tuvienes apvienojoties, lai kopīgiem spēkiem atbalstītu svinības gan ziedojumu, gan iepirkumu veidā, gatavojot ēdienu, ziedu virtenes, rotājot telpas, iekārtojot tās un uzkopjot visu gan pasākumu laikā, gan pēc tiem, vietējie sekotāji tika svētīti ar tādu Mīlestības, vienotības un pacietības devu. Kāds nesen pievienojies sekotājs dalās pārdomās, kā "Gurudži izstarotā Mīlestības gaisma redzami un taustāmi stiprināja un iedzīvināja kopienu", tālāk piebilstot, kā tas "atvēra katra cilvēka sirdi tā, ka pilnīgi noteikti šis process ir paliekošs un tikai augs augumā".





Svamidži pēc Daršanas dāvā dzimšanas dienas svētību trim sekotājiem
Sestdien notika Šrīnivāsa (Shrinivas) Tempļa inaugurācija. Shrinivas nozīmē "Lakšmī mājas". Divas brīnišķīgas Lakšmī-Nārājana murti ieguva vārdu Dīnabandu (Deenabandu) - "nabago draugs".

Murti - sagatavotas uzstādīšanai templī

Gurudži Pēdu nospiedumi

Ceremonijā ietilpa Svamidži veltīta Guru pudža, Kalaša Pudža, Homa, Abhišekā un tikko iedzīvināto un altārī ievietoto Dievību Daršanas saņemšana.

Karans, kura dzimtā pilsēta ir Belingama, un kurš tagad dzīvo ŠPN ašramā, dalās savā pieredzē par dzīvi Vācijā

Guru Pudža un Pada Abhišekā




Pēc Guru Pudžas Šrī Svami Višvananda visiem klātesošajiem paskaidroja Dievībām dotā Vārda nozīmi, pastāstot, ka Kunga žēlsirdība ir vienmēr klātesoša - mūs cilvēkus, kas esam garā nabagi, Dievs, darbodamies mūsu dzīvēs, vienmēr paceļ un atbalsta.





Bija brīnišķīgi piedzīvot manāmo pārmaiņu murti sejās un izstarotajā enerģijā - no akmens uz pulsējošu dzīvīgumu. Tās jau šķiet ieguvušas noteiktu personību.


Nākamajā dienā Lakšmī uzmāja rīta pudžu veicošajiem pudžārijiem ar savā ziedu virtenē izveidojušos rozi-zvaniņu. Vēlāk dienas laikā cita roze brīnumaini apgriezās otrādi, veidojot vēl vienu zvanu Viņas virtenē. Tagad, pāris dienu vēlāk, no Viņu abu - Lakšmī un Nārajanas - sejām un acīm sāka manifestēties eļļa!


Gurudži bija plānojis doties prom svētdienas rītā, bet Viņš mūs visus pārsteidza, pagarinot Savu vizīti vēl uz trim dienām. Visiem, kuriem bija dāvāta tā svētība būt klāt, šīs īpašās papildu dienas bija piepildītas ar tik daudziem dārgiem mirkļiem, kas turpinās dzīvot mūsu sirdīs vēl gadiem ilgi. 

Svami visiem sekotājiem gatavo īpašu Maurīciešu nacionālās virtuves ēdienu

Spēlējot Bhakti Memo spēli

Špringena tiešsaistē - uzzin, kas Gurudži padomā

Satsanga par Krišnu un Sudamu
Svami pagodināja mūs ar spontānām Satsangām, tai skaitā vienu par Guru Gītu un vēl vienu, kas aizkustināja mūs līdz asarām - stāstu par Sudamu un Krišnu. Mēs aizvadījām stundas, dziedot kopā bhadžanas līdz vēlai naktij, dejojot un daloties personīgos stāstos. Viena no mīļākajām kopā būšanām bija intīmās vakariņas, kurās Gurudži gatavoja mums.





Svami bija neaptverami pieejams un paveica tik daudz brīnumu Savas vizītes laikā! Par spīti tuvojošās ziemas īsinātājām dienām mēs piedzīvojām tik daudz gaismas kā nekad! Kalī jūgas haoss un tumsa ārpasaulē izplēnēja, Viņam svētot mūs ar greznību daudz vieglāk spēt redzēt Dievišķā gaismu. Lai gan daudzi no mums ir iesācēji Guru-skolnieka attiecībās, Viņš ar augstsirdību un pacietību izturējās pret mūsu nezināšanu, vienkārši smaidot un nošūpojot galvu, kā ar bērniem. Mēs saņēmām tādu svētību, un Viņa mīlošā klātbūtne un bagātīgā dāvana -Viņa laiks, viedums un Žēlsirdība - mūs ir uz mūžiem izmainījusi.

Stāstu ir daudz. Lūk, dažas no pārdomām pēc šīs apbrīnojamās nedēļas ar Gurudži: tiem, kuriem ir acis redzēt un ausis dzirdēt guva jaunu ieskatu tajā, kā būt attiecībās ar Dievišķo, ar Svami kā Guru un vienam ar otru. Kādu jaunu vīrieti iespaidoja Gurudži vienkāršo patiesību spēks, kas palīdzēja viņam pārstāt pārlieku analizēt un sarežģīt visu, tā vietā ļaujot viņam vienkārši būt "šeit un tagad". Viesi no Ohaijo visvairāk iespaidoja Svamidži pārdomas, ka "lai arī ASV bauda materiālu komfortu, mēs esam garīgi bankrotējuši un, ja vēlamies rast savā dzīvē jēgu un mieru, mums noderētu veltīt savas dzīves Dievam, kalpošanai un cilvēcei." Pāris jauni cilvēki atnāca uz pirmo OM Skandēšanu (OM Hīlings ASV un Francijā tiek saukts par OM Skandēšanu - tulk.piezīme) jaunatklātaja templī, un visi, kas piedalījās, atzīmēja, ka tā bijusi pati spēcīgākā OM Skandēšana no visām, kurās tie piedalījušies. Mūsu vietējā Sanga (sanskritā - kompānija) ir pārņemta un cieši apņēmusies izplatīt Svami mācību un dāvāt mūsu lielākajai kopienai vēl vairāk Mīlestības, vienotības un pacietības tuvāko gadu laikā.

Svamidži lūdza Sv. Francisa statuju uzstādīt blakus templim esošajā kokā.


Gatavībā uz ilgu laiku tikt uzstādīts kokā.

Svami teica, ka viņa viedoklis par amerikāņiem ir mainījies šīs vizītes Belingamā laikā. Viņam patiesi patika redzēt visus sanākam kopā šajā ceļojumā, kā arī tas, kādā veidā mēs atsaucāmies uz Viņa Satsangām. Mēs no sirds ceram, ka līdz ar jauno Šrīnivāsa templi, mūsu padziļināto nodošanos, kā arī lielāku mūsu misijas izpratni, Gurudži vēlēsies atgriezties ASV vēl un vēl. Jai Gurudev!




Oriģinālierakstu lasiet šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru