23.11.14

Šrī Svami Višvananda dāvā Daršanu Prāgā, Bratislavā un Varšavā

Aizgājusī nedēļa Gurudži bija ļoti aizņemta - Viņš devās ceļojumā uz trīs valstu galvaspilsētām, lai piedalītos dažādos pasākumos. Lūk, dažas bildes no šiem ceļojumiem.

Prāga, Čehija



Kā jau tika minēts iepriekšējā bloga ierakstā, Svamidži Prāgā notiekošās Daršanas laikā guva iedvesmu dāvāt Daršanu jaunā, "dinamiskā" veidā.

Viens no pasākuma organizatoriem skaidro:

Daršana Prāgā, kas notika svētdienā, 9.novembrī, daudzos veidos bija pārsteidzoša un neparasta. Čodovas sporta zāle jau bija piedzīvojusi Šrī Svami Višvanandas klātbūtni, tomēr šoreiz ieradās neparedzēti liels apmeklētāju skaits, kuri vēlējās savām acīm redzēt, piedzīvot un izbaudīt Viņu Čehijā.

Mēs bijām rēķinājušies ar lielu pasākuma apmeklējumu (iesākumā tam bija reģistrējušies 1000 cilvēku, vēlāk jau 1600), tomēr beigās uz Daršanu ieradās aptuveni 2000 cilvēku.

Varbūt vienīgi Gurudži zināja, ka tas nebija pēdējais tās pēcpusdienas pārsteigums...

Daršana iesākās kā parasti - ar pāris bhadžanām un ievadrunu. Cilvēki sāka nākt pie Viņa, lai saņemtu Daršanu.

Pēc kādas stundas Svamidži apturēja Daršanu un pateica, ka Viņš nesēdēs vairs krēslā, bet gan dāvās Daršanu jaunā veidā...nākot zālē starp cilvēkiem! Pāris sekundes mēs visi stāvējām ar - nepārspīlējot - atvērtām mutēm.

Un tā Viņš patiesi darīja - cilvēki tika sadalīti divās līnijās zāles vidū ar celiņu pa vidu, pa kuru Svami gāja, apstājoties pie katra līnijā esošā cilvēka - sākot no zāles viena gala līdz pat otram. Gurudži pavadīja vairāki palīgi, kas turēja un pasniedza Viņam visas Daršanai nepieciešamās lietas.

Pēc tam sistēma atkal pamainījās... Viņš apsēdās atpakaļ savā krēslā un lika Daršanu gaidošajiem cilvēkiem sastāties vienā rindā.

Organizatoriem tas bija papildu darbs, bet visi cilvēki bija laimīgi. Viņi varēja redzēt Svami pavisam tuvu un vairākas reizes, kamēr Viņš gāja rindām cauri no viena zāles gala uz otru vairākas reizes, lai atkal un atkal dāvātu Daršanu. Šķita, ka atvērās kāda jauna, dinamiska dimensija.

Daršana bija burvīga: piepildīta gan ar brīnišķīgu mūziku, kuru izpildīja fantastiski muzikanti no dažādām valstīm, gan ar bhaktu noturētām runām, daloties savā pieredzē.

Paldies, ka Gurudži mūs apciemoja, un ka ar Viņa Žēlsirdību, viss noritēja bez aizķeršanās. Tāpat sirsnīgs paldies visiem, kas palīdzēja šo pasākumu padarīt patiesi neaizmirstamu!






Dziedāšanas mēģinājums pirms Daršanas

Mācoties gatavot ziedu malas/virtenes


Bratislava, Slovākija

Pēc Prāgas pienāca laiks Bratislavai. Uz pasākumu ieradās aptuveni 1000 cilvēku, tādēļ atkal Svamidži bija jākontaktējas ar daudz cilvēkiem.
 

 
Viens no bhaktām, kas pabija pasākumā, dalās tajā, cik pateicīgi visi ir par Slovākijas Bhakti Marga ieguldīto darbu, lieliski saorganizējot pasākumu:
 
Es vēlreiz vēlos pateikties par skaisto vakaru. Tāpat man jāteic, ka draugi no dažādām valstīm un daudz citu, ar kuriem esmu runājis pēc Daršanas - visi ir sajūsmināti, cik skaisti viss bija saorganizēts - tā, ka pasākums plūda bez aizķeršanās: nebija nedz stresa, nedz saspīlējuma - viss notika maigi un mīloši. Tādējādi mēs visi jutāmies Slovākijas Bhakti Margas ģimenes mīļi aprūpēti. Tā patiesi ir vēsts, kuru izteica ļoti daudzi. Pasākums parādīja to, kā var būt, ja vien mēs atspoguļojam un sekojam VIŅA plāniem, un ļaujam par it visu parūpēties VIŅAM. Paldies!
 
Varšava, Polija

Pēc tam Svamidži devās uz Bhakti Margas templi Varšavā, Polijā.  Tās ir Vara Lakšmī Narasimhas mājas.
 

 
Pēc tam, kad sekotāji bija veikuši Guru pudžu un Pada  abhišekā Svamidži pēdām, Gurudži veica abhišekā dievībām Vara Lakšmī Narasimham. Jūs vēl neesat redzējuši laimīgākas murti par šīm! ;)
 





Laimīgas dievības un laimīgi bhaktas!
Pēc tam Gurudži sekotājiem sniedza Satsangu, kā arī ikvienam no klātesošajiem dāvāja Daršanu.
 

 
Nakamajā dienā lielā zālē Šrī Svami Višvananda dāvāja Daršanu jaunajā, dinamiskajā stilā aptuveni 1000 cilvēkiem.
 




 
 
Drīz mēs uzrakstīsim, kāda bija pirmā dinamiskā Daršana šeit Šrī Pītha Nīlajā.  
 
Oriģinālierakstu lasiet šeit. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru