25.01.14

Daršana Minhenē 19.janvārī



Vakardien Minhenē notika kārtējā Šrī Svami Višvanandas Vācijas tūres Daršana.
Sājā Daršanā ieradās vairāk nekā 500 cilvēku. Lielākā daļa no tiem bija atnākuši pirmo reizi satikt Šrī Svami Višvanandu - telpa bija pilna līdz maliņām.


Šrī Svami Višvananda noturēja garu runu un pastāstīja trīs skaistus stāstus par atdošanos (surrender) Guru vārdiem un vadībai. Viens no stāstiem bija par Ekalavju (Ekalavya) - puiku no zemas kastas, kurš vēlējās izmācīties par strēlnieku pie Pandavu Guru Drona Ačarjas (Drona Acharya). Diemžēl Drona Ačarja apmācīja tikai un vienīgi karaļnama kareivjus, un tādēļ viņš nevarēja apmācīt nabadzīgo Ekalavju. Lai pārvarētu šo šķērsli, Ekalavja izveidoja Drona Ačarjas murti (murthi, moorti) un pielūdza to, lai iegūtu visas zināšanas, pēc kurām viņš alka. Viņa ticība bija tik spēcīga, ka viņš patiešām ieguva visas zināšanas un kļuva par labāko strēlnieku visā karaļvalstī, pat labāku par pašu Ardžunu (Arjuna)!


Tā nu drīz Guru pienāca laiks saņemt Guru Dakšinu (Guru Dakshina) par Ekalavjam sniegtajām zināšanām. Drona Ačarja ieradās pie Ekalavjas un paziņoja, ka pieņems tikai vienu vienīgu Dakshinu no viņa - Ekalavjas īkšķi. Atdodot savu īkšķi, Ekalavja vairs nekad savā dzīvē nevarētu novilkt loka stīgu, lai izšautu bultu, tādēļ visas iegūtās zināšanas kļūtu veltas. Tomēr tik liela bija viņa atdošanās un ticība savam Guru, ka viņš bez sekundes vilcināšanās nocirta savu īkšķi un pasniedza to pie sava Guru kājām.


Svamidži pastāstīja, ka šis stāsts mums parāda, kā mēs dažkārt nespējam izprast mūsu Guru ceļus, lēmumus un darbības, taču viens ir pilnīgi skaidrs - nekad necentieties Viņu nosodīt vai izprast ar prātu. Tā vietā koncentrējieties pilnībā uz savu atdošanos un atdodieties tik pilnīgi, ka šis atdošanās stāvoklis, kurā atrodaties, nekad nesagrīļojas. Tā nedrīkst būt, ka vienu dienu mēs atdodamies, veltām sevi visu, bet nākamajā dienā tas viss ir zudis. Mums jābūt kā Ekalavjam - jāatdod sevi pilnībā pie mūsu Guru Lotus kājām bez mazākās domas, šaubām vai jautājumiem.


(Paldies Anubhraba, Ratnamandžari (Ratnamanjari) un Nāmdev (Naamdev) par fotogrāfijām, kā arī Nikhilananda par šo jauko ziņu.)

Oriģinālierakstu variet lasīt šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru